Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yenel (Τούρκος πρέσβης): Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ παραμένουν σημαντικοί εταίροι της Άγκυρας

Yenel (Τούρκος πρέσβης): Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ παραμένουν σημαντικοί εταίροι της Άγκυρας
Ο έμπειρος διπλωμάτης εξέφρασε την αισιοδοξία του πως οι σχέσεις μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας θα εξομαλυνθούν σύντομα
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η ΝΑΤΟϊκή συμμαχία παραμένουν σημαντικοί εταίροι της Άγκυρας, αναφέρει σε σημερινές (10/8) του δηλώσεις ο πρέσβης της Τουρκίας στο μπλοκ, Selim Yenel.
Μέσω συνέντευξης του στο Reuters, ο έμπειρος διπλωμάτης εξέφρασε την αισιοδοξία του πως οι σχέσεις μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας θα εξομαλυνθούν σύντομα, ενώ τόνισε πως η συμφωνία για το Προσφυγικό ανάμεσα στις δύο πλευρές θα τηρηθεί.
Επίσης, άφησε ανοικτό το «παραθυράκι» για αλλαγή του αντιτρομοκρατικού νόμου από την Άγκυρα, κάτι που απαιτούν οι Βρυξέλλες, ενώ υποστήριξε πως η θανατική ποινή στη χώρα του μάλλον δεν θα επαναφερθεί…
«Δεν κλείσαμε την πόρτα στην Ε.Ε.
Απλά είπαμε πως οι απαιτούμενες τροποποιήσεις δεν πρέπει να εμποδίζουν τον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας», σχολίασε χαρακτηριστικά για τον αντιτρομοκρατικό νόμο, προσπαθώντας να δώσει ένα πιο συμφιλιωτικό τόνο, ενώ για τη θανατική ποινή ανάφερε πως «ήταν απλά μια συζήτηση – απόρροια της οργής από το αποτυχημένο πραξικόπημα».
Σε ό,τι αφορά το άκρως σημαντικό θέμα της αναθέρμανσης των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, ο κ.Yenel ξεκαθάρισε πως η συνάντηση μεταξύ Vladimir Putin και Tayyip Erdogan δεν σημαίνει πως αλλάζει κάτι στη συνεργασία της Άγκυρας με τη Δύση.
Θυμίζουμε πως οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν χθες στην αγία Πετρούπολη.
Τέλος, για την απαίτηση της Άγκυρας για απελευθέρωση της βίζας στους Τούρκους πολίτες, ο πρέσβης υποστήριξε πως πρέπει να έχει γίνει το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης