Τελευταία Νέα
Διεθνή

Euronews: Αισιοδοξία για άρση του πολιτικού αδιεξόδου στην Ισπανία επιτρέπει η συνάντηση Rajoy-Rivera

Euronews: Αισιοδοξία για άρση του πολιτικού αδιεξόδου στην Ισπανία επιτρέπει η συνάντηση Rajoy-Rivera
Rivera: «Για το καλό της Ισπανίας και των Ισπανών, είμαι διατεθειμένος να παρακαθήσω σε συνομιλίες με αυτούς οι οποίοι, κατά τη γνώμη μου, δεν αξίζουν να κυβερνήσουν τη χώρα»
Κινητικότητα που ενδέχεται να οδηγήσει στην πολυπόθητη άρση του πολιτικού αδιεξόδου στην Ισπανία καταγράφεται την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό ειδησεογραφικό δίκτυο Euronews.
Συγκεκριμένα, μετά από συνάντησή του Albert Rivera (κόμμα Ciudadanos) με τον Mariano Rajoy (κόμμα του Λαού) στην ισπανική Γερουσία, ο πρώτος δήλωσε ότι θα υποστήριζε μια κυβέρνηση υπό τον Rajoy σε περίπτωση που προσυμφωνηθεί συγκεκριμένο πακέτο μεταρρυθμίσεων.
Ο ίδιος, πάντως διευκρίνισε, ότι «για το καλό της Ισπανίας και των Ισπανών, είμαι διατεθειμένος να παρακαθήσω σε συνομιλίες με αυτούς οι οποίοι, κατά τη γνώμη μου, δεν αξίζουν να κυβερνήσουν τη χώρα», επιλέγοντας την κακή διακυβέρνηση από την ακυβερνησία.
Μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις οι οποίες έχουν οδηγήσει σε απόλυτο κυβερνητικό τέλμα την ιβηρική χώρα, ο Rajoy θα χρειαζόταν την υποστήριξη επιπλέον 176 βουλευτών για την σφυρηλάτηση πλειοψηφίας στην ισπανική Βουλή, ακόμα και αν λάμβανε την υποστήριξη των Ciudadanos.
Εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία που δημιουργεί η υπό όρους στήριξη του Rivera, ο Rajoy απηύθυνε έκκληση στους Σοσιαλιστές του Pedro Sanchez να αλλάξουν άμεσα τη στάση τους και να υπερψηφίσουν μια συγκυβέρνηση, επιλογή που θα τερμάτιζε το πολύμηνο πολιτικό αδιέξοδο της Ισπανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης