Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Το ΝΑΤΟ δε μπορεί να κάνει υποδείξεις για την εξωτερική πολιτική της Άγκυρας

Τουρκία: Το ΝΑΤΟ δε μπορεί να κάνει υποδείξεις για την εξωτερική πολιτική της Άγκυρας
«Δε θα μας περιορίσει τις επαφές που θα έχουμε με άλλα κράτη»
Το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ δεν έχει κανένα δικαίωμα να υποδεικνύει με ποιους θα οικοδομεί σχέσεις η Τουρκία, καθώς και ότι οι σχέσεις Άγκυρας και Μόσχας θα βελτιωθούν παρά τις απόψεις της Δύσης, εξέφρασε σήμερα (11/8) ο τούρκος πρέσβης στη Ρωσία, Umit Yardım, αναφορικά με τα ανάμεικτες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η επαναπροσέγγιση των δύο χωρών.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο τούρκος πρέσβης σε διεθνή μέσα, «δεν υπάρχει καμία περίπτωση το ΝΑΤΟ να περιορίσει την επαφή που θα έχουμε με άλλα κράτη», τονίζοντας ότι η Συμμαχία «δεν έχει κανένα δικαίωμα να μας υποδεικνύει με ποιους θα έχουμε συναντήσεις και θα επικοινωνούμε».
Παράλληλα, ο Yardım επανέλαβε και το γεγονός ότι οι δύο πλευρές θα ενισχύσουν τις επαφές τους για το συριακό ζήτημα, με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικό, Mevlut Cavusoglu, να έχει αφήσει από χθες (10/8) ανοιχτό το ενδεχόμενο μίας κοινής στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή.
Να σημειώσουμε ότι οι δηλώσεις του τούρκου πρέσβη έρχονται μόλις ένα 24ωρο μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΝΑΤΟ, μέσω της οποία εξέφρασε την πλήρη στήριξή του προς την τουρκική κυβέρνηση, αναφορικά με τις εκκαθαρίσεις που ακολούθησαν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.
Η εν λόγω ένταση έρχεται εν μέσω μίας ιδιαίτερα θερμής περιόδου ανάμεσα στη Ρωσία και το ΝΑΤΟ, με τις δύο πλευρές να έχουν ιδιαίτερα αυξημένες τριβές, ιδιαιτέρως στην περιοχή της ανατολικής Ευρώπης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης