Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Πουέρτο Ρίκο λόγω του ιού Ζίκα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Πουέρτο Ρίκο λόγω του ιού Ζίκα
Τα κρούσματα του Ζίκα στο Πουέρτο Ρίκο έχουν ξεπεράσει πλέον τα 10.000, από τα οποία μάλιστα τα 1.035 αφορούν γυναίκες σε ενδιαφέρουσα
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχτηκε από την αμερικανική κυβέρνηση το κρατίδιο του Πουέρτο Ρίκο, καθώς το τελευταίο διάστημα έχει εξαπλωθεί στην περιοχή ο ιός «Ζίκα».
Τα κρούσματα του Ζίκα στο Πουέρτο Ρίκο έχουν ξεπεράσει πλέον τα 10.000 (στα 10.690), από τα οποία μάλιστα τα 1.035 αφορούν γυναίκες σε ενδιαφέρουσα, η κοινωνική ομάδα που κινδυνεύει περισσότερο δηλαδή από τον ιό.
Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι αρκετά υψηλός αν αναλογιστεί κάποιος ότι ο πληθυσμός του Πουέρτο Ρίκο είναι περίπου 3,5 εκατομμύρια πολίτες.
Κύρια αιτία της εξάπλωσης του ιού στη χώρα είναι το τροπικό κλίμα αλλά και οι ελλιπείς υποδομές.
Η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης αποτελεί «εργαλείο» για την αμερικανική κυβέρνηση να χορηγήσει επιπλέον βοήθεια στην κυβέρνηση του Πουέρτο Ρίκο να αντιμετωπίσει το ξέσπασμα του ιού.
Θυμίζουμε πως ο Ζίκα προκαλεί τερατογεννέσεις και γενετικές ανωμαλίες στα βρέφη, πυρετό, δερματικά εξανθήματα, πονοκεφάλους καθώς και αρθραλγίες, ενώ μεταδίδεται από το κουνούπι Aedes aegypti, φορέα επίσης του δάγκειου πυρετού και του chikungunya.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης