Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τρ. Αλεξιάδης: Ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι στο ιδεολογικό μας πλαίσιο – Θα αντικατασταθεί

Τρ. Αλεξιάδης: Ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι στο ιδεολογικό μας πλαίσιο – Θα αντικατασταθεί
Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, χαρακτηρίζει «όνειρα θερινής νυκτός» τις αναφορές της Νέας Δημοκρατίας
Την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ προανήγγελλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα «Έθνος».
«Ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι στο ιδεολογικό μας πλαίσιο.
Μία αναγκαιότητα είναι και πρέπει να αντικατασταθεί από έναν φόρο που θα φορολογεί το σύνολο της περιουσίας, με αφορολόγητο και σίγουρα χωρίς υπερβολές και γραφικότητες.
Στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, πρέπει να έχουμε έναν φόρο περιουσίας που θα μεταφέρει το βάρος στη μεγάλη και πολύ μεγάλη περιουσία, θα απαλλάξει την πολύ μικρή και θα ελαφρύνει σημαντικά τη μεσαία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του ο αναπληρωτής υπουργός ανέπτυξε τα σχέδια για υποχρεωτική ηλεκτρονική δήλωση της περιουσιακής κατάστασης, κάνοντας λόγο και για σύγχρονες μεθόδους διασταυρώσεων στοιχείων για τον εντοπισμό περιπτώσεων απόκρυψης εισοδημάτων.
Για το κυβερνόν κόμμα επισημαίνει πως «πρέπει να εξελιχθεί σε δημοκρατικό ανοιχτό κόμμα που να απαντά στα προβλήματα της κοινωνίας».
«Όλοι στην κυβέρνηση θα πρέπει να κριθούν με βάση το έργο τους»
Τέλος, σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, χαρακτηρίζει «όνειρα θερινής νυκτός» τις αναφορές της Νέας Δημοκρατίας, η οποία «επιθυμεί να επανέλθει στην εξουσία χωρίς να καταθέτει την αυτοκριτική της και ζητά διαρκώς εκλογές, χωρίς όμως να καταθέτει το πρόγραμμά της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης