Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Νέους δασμούς αντι-ντάμπινγκ ετοιμάζει η Ε.Ε. για την κάμψη των εισαγωγών φθηνού κινεζικού χάλυβα

Reuters: Νέους δασμούς αντι-ντάμπινγκ ετοιμάζει η Ε.Ε. για την κάμψη των εισαγωγών φθηνού κινεζικού χάλυβα
Εντείνεται ο παγκόσμιος εμπορικός πόλεμος στο χάλυβα που μαίνεται σε ευρωπαϊκό έδαφος
Νέα μέτρα ενίσχυσης της προστασίας της ευρωπαϊκής βιομηχανίας χαλυβουργίας από το κινεζικό ντάμπινγκ αναμένεται να λάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση στους προσεχείς μήνες - ακόμα και τον Οκτώβριο του 2016 - εν μέσω του εντεινόμενου παγκόσμιου εμπορικού πολέμου στο χάλυβα που μαίνεται σε ευρωπαϊκό έδαφος, ο οποίος έχει πλημμυρίσει την ευρωπαϊκή αγορά με φθηνό εισαγόμενο χάλυβα όλων των ειδών.
Αυτό αναφέρει το διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο Reuters, σύμφωνα με το οποίο οι χαλυβουργικοί δασμοί αντι-ντάμπινγκ που επέβαλε η Κομισιόν από τις 5 Αυγούστου 2016, μεταξύ 19,7% και 22,1% για εισαγωγές χάλυβα στην Ε.Ε. από κινεζικές εταιρείες και μεταξύ 18,7% και 36,1% για χάλυβα από ρωσικές εταιρείες, στα χαλυβουργικά προϊόντα ψυχρής έλασης σε ρολά (cold rolled steel) ήταν μόνον η αρχή.
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί στην Κομισιόν η ετήσια αύξηση 21% τον Μάιο του 2016 των εισαγωγών ανθρακοχάλυβα (carbon steel), με τις σχετικές εισαγωγές στην Ε.Ε. από την Κίνα να αντιπροσωπεύουν πλέον το 27% του συνόλου.
Αντίστοιχη αύξηση 17% κατέγραψε και ο ανοξείδωτος χάλυβας.
Η Κίνα παράγει το ήμισυ της παγκόσμιας παραγωγής 1,6 δισ. τόνων χάλυβα, με τρέχον πλεόνασμα παραγωγής που υπολογίζεται σε περίπου 300 εκατ. τόνους, το οποίο επιχειρεί να διαθέτει σε διάφορες αγορές της Γης με εξαιρετικά χαμηλά τιμές.
Τον Νοέμβριο του 2016 η Κομισιόν έχει προγραμματίσει τη συζήτηση επιβολής νέων δασμών στις κινεζικές εισαγωγές χάλυβα θερμής έλασης σε ρολά (hot rolled coil) και σε πλάκες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης