Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: «Πράσινο φως» από το Λαϊκό Κόμμα στον Rajoy για σχηματισμό κυβέρνησης με τους Ciudadanos

Ισπανία: «Πράσινο φως» από το Λαϊκό Κόμμα στον Rajoy για σχηματισμό κυβέρνησης με τους Ciudadanos
Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του κόμματος του Mariano Rajoy αποδέχθηκε τις έξι προϋποθέσεις του κεντρώου κόμματος
Την εξουσιοδότηση από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Λαϊκού Κόμματος έλαβε πριν από λίγη ώρα ο Mariano Rajoy, προκειμένου να διαπραγματευτεί μία κυβέρνηση συνεργασίας με το κεντρώο κόμμα των Ciudadanos, καθώς εγκρίθηκαν οι έξι προϋποθέσεις που είχε ζητήσει το κόμμα του Albert Rivera, προκειμένου να ξεκινήσουν οι συζητήσεις.
«Υπόσχομαι να κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να σχηματίσω κυβέρνηση, ωστόσο προκειμένου κάτι τέτοιο να καταστεί δυνατό θα πρέπει και το Σοσιαλιστικό Κόμμα να πραγματοποιήσει τα απαραίτητα βήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Rajoy, πετώντας με αυτόν τον τρόπο το μπαλάκι στο κόμμα του Pedro Sanchez.
Να σημειώσουμε ότι η εν λόγω εξέλιξη αναμένεται να ανοίξει το δρόμο για την ανακοίνωση της ημερομηνίας κατά την οποία ο Rajoy θα ζητήσει από την Κάτω Βουλή του ισπανικού κοινοβουλίου μα σχηματίσει κυβέρνηση με το κόμμα του Albert Rivera.
«Εάν οι Ciudadanos αποφασίσουν τελικά να στηρίξουν τον Rajoy, θα είναι πολύ δύσκολο για το Σοσιαλιστικό Κόμμα να ασκήσει βέτο στην εν λόγω εξέλιξη, χωρίς να προτείνει μία αξιόπιστη εναλλακτική λύση», σχολίασε χαρακτηριστικά ο αναλυτής του Open Europe, Vincenzo Scarpetta.
Ωστόσο, ο γενικός γραμματέας του σοσιαλιστικού κόμματος επανέλαβε για ακόμα μία φορά ότι δεν πρόκειται να στηρίξει την υποψηφιότητα του Rajoy ως πρωθυπουργού, διατηρώντας ακόμα θολό το πολιτικό τοπίο της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης