Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Calamos Invesment: Σε τεντωμένο σχοινί οι μετοχές διεθνώς - Οι κεντρικές τράπεζες στηρίζουν τις αποτιμήσεις

Calamos Invesment: Σε τεντωμένο σχοινί οι μετοχές διεθνώς - Οι κεντρικές τράπεζες στηρίζουν τις αποτιμήσεις
Παρά τα σημάδια επιβράδυνσης, βραχυπρόθεσμα η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θα συνεχιστεί....αναφέρει η Calamos
Οι αποτιμήσεις των μετοχών διεθνώς βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί αναφέρει σε έκθεση της η αμερικανική επενδυτική εταιρία Calamos Invesment.
Τα βασικά ερωτήματα του β΄ 6μήνου του 2016 είναι
1)Αν οι ΗΠΑ και η παγκόσμια οικονομία μπορεί να διατηρήσουν ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης ή θα υπάρξει επιβράδυνση.
2) Οι δυνητικές συνέπειες ενός ισχυρού δολαρίου.
3)Ο βαθμός επίδρασης της νομισματικής πολιτικής στις αγορές.
Το πολιτικό τοπίο παραμένει πηγή ανησυχίας, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να κατανοήσουν τις επιπτώσεις του Brexit.
Παραδόξως η επενδυτική όρεξη για να ανάληψη κινδύνων έχει αυξηθεί εσχάτως,

Παρά τα σημάδια επιβράδυνσης, βραχυπρόθεσμα η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θα συνεχιστεί.
Ο ρυθμός ανάκαμψης θα είναι αργός συνολικά και άνισος μεταξύ των χωρών.
Ακόμα και οι μετοχές των ΗΠΑ έχουν σημειώσει και συνεχίζουν να σημειώνουν νέα υψηλά, οι καθοδικοί κίνδυνοι παραμένουν σημαντικοί, δεδομένων των πολιτικών αντικρουόμενων δυνάμεων
Οι οικονομίες στις ΗΠΑ και διεθνώς δεν αντιμετωπίζουν επικείμενη ύφεση, αλλά οι αποφάσεις της δημοσιονομικής πολιτικής θα είναι αποφασιστικής σημασίας για την πορεία προς τα εμπρός.
Επίσης μετά από χρόνια επιθετικής νομισματικής πολιτικής, οι κεντρικές τράπεζες έχουν περιορισμένο χώρο για αποτελεσματικούς ελιγμούς.
Η χρηματιστηριακή αγορά στις ΗΠΑ και διεθνώς είναι πιθανό να παραμείνει εξαιρετικά ευαίσθητη σε οικονομικές ανακοινώσεις.
Η Calamos ανησυχεί ότι πολλές από αυτά τις «μετοχές ασφαλείας» διαπραγματεύονται σε οριακά επίπεδα χωρίς να προσφέρουν τα μακροχρόνια χαρακτηριστικά σε αποδόσεις.
«Κοιτάζοντας μπροστά, πιστεύουμε ότι ο συνδυασμός της ασταθούς παγκόσμιας ανάπτυξης και ισχνών αποδόσεων σε παγκόσμιο επίπεδο θα οδηγήσει τους επενδυτές να διαφοροποιήσουν την στρατηγική τους.



Διεθνείς μετοχές

Δεν πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε εμπρός μιας παγκόσμιας ύφεσης, αλλά πιστεύουμε ότι η διαχείριση κινδύνου θα είναι ιδιαίτερα σημαντική σε αυτό το περιβάλλον.
Παρά το γεγονός ότι οι κεντρικές τράπεζες εξακολουθούν να δεσμεύονται για τη νομισματική πολιτική, η αποτελεσματικότητα των ενεργειών τους έχει γίνει όλο και πιο αβέβαιη.
Η παγκόσμια καμπύλη αποδόσεων έχει γίνει πολύ πιο επίπεδη ενώ τα αρνητικά επιτόκια κυριαρχούν
Ενώ το Brexit δεν θα είναι ο νέος  καταλύτης για μια παγκόσμια οικονομική κρίση, παραμένουμε σε εγρήγορση λόγω της ενίσχυσης κομμάτων και δυνάμεων που είναι κατά της παγκοσμιοποίησης.
Ωστόσο, τα αποτελέσματα της μεταBrexit εποχής δεν φαίνεται να είναι τόσο ακραία.
Π.χ. στις εκλογές της Ισπανίας η ορμή της λαϊκιστικής αριστεράς είναι μικρότερη από ότι αναμενόταν αρχικά από τις αγορές.
Επίσης ενώ είμαστε ανήσυχοι ότι οι συνομιλίες για τις ιταλικές τράπεζες δεν έχουν πάει ιδιαίτερα καλά, είμαστε αισιόδοξοι ότι μια αποδεκτή λύση μπορεί ακόμα να επιτευχθεί για τα NPLs τα προβληματικά δάνεια.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης