Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bullish στις μετοχές των αναδυόμενων αγορών η BlackRock - Αναβαθμίζει τη σύσταση σε overweight

Bullish στις μετοχές των αναδυόμενων αγορών η BlackRock - Αναβαθμίζει τη σύσταση σε overweight
Οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών είναι φθηνές, καθώς πωλούνται σε discount 24%, σε σύγκριση με τις αντίστοιχες μετοχές των ανεπτυγμένων αγορών
Bullish στάση στις μετοχές των αναδυόμενων αγορών φαίνεται ότι λαμβάνει η μεγαλύτερη επενδυτική εταιρεία στον κόσμο, BlackRock.
Ειδικότερα, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η εταιρεία, οι πιο «χλωμές» προσδοκίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed) θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων έχουν μειώσει τον κίνδυνο απότομης ενίσχυσης του αμερικανικού δολαρίου, γεγονός που καθιστά τα στοιχεία των αναδυόμενων αγορών «σχετικά ελκυστικά».
Η BlackRock αναβάθμισε σε “overweight”, ήτοι για αποδόσεις μεγαλύτερες από αυτές της αγοράς, τη σύσταση για τις μετοχές των αναδυόμενων αγορών, από “neutral” προηγουμένως.
Όπως ανάφερε ο Richard Turnill, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της BlackRock, οι επενδυτές ήδη από τον Φεβρουάριο έχουν αρχίσει να «καλοβλέπουν» τις αναδυόμενες αγορές, καθώς η «όρεξή τους για ρίσκο» ενισχύεται.
Σημειώνεται ότι οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών είναι φθηνές, καθώς πωλούνται σε discount 24%, σε σύγκριση με τις αντίστοιχες μετοχές των ανεπτυγμένων αγορών.



www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης