Για Οκτώβριο οι ανακοινώσεις σε Πειραιώς, τράπεζες – Η νέα ονοματολογία, Παπασπύρου, Κυριακόπουλος και η Attica

Για Οκτώβριο οι ανακοινώσεις σε Πειραιώς, τράπεζες – Η νέα ονοματολογία, Παπασπύρου, Κυριακόπουλος και η Attica
Το bankingnews παρουσιάζει....μόνο ένα πολύ μικρό μέρος της ονοματολογίας που αφορά το banking
Έως τις 21 Οκτωβρίου του 2016 ίσως και αργότερα μεταφέρονται οι διοικητικές αλλαγές και οι αντικαταστάσεις στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών.
Η διαδικασία άτυπα παρατείνεται πέραν του Σεπτεμβρίου καθώς υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες….δεν υπάρχουν τραπεζικά στελέχη που θα στελέχουν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί ενώ πολλοί ξένοι δεν ενδιαφέρονται....για το ελληνικό banking υπό τον φόβο να μην βρεθούν κατηγορούμενοι.
Πολλές οι θέσεις, λίγοι οι ενδιαφερόμενοι ή τουλάχιστον αυτοί που πληρούν τα κριτήρια.
Στην Εθνική πιθανό σενάριο είναι να αναλάβει πρόεδρος ο Ι. Κυριακόπουλος σημερινός οικονομικός διευθυντής της Εθνικής και πρώην στέλεχος του ΤΧΣ, υπάρχει πιθανότητα αλλά όχι βεβαιότητα.
Έχει αναφερθεί ως επιλογή και ο Ζανιάς ο πρώην πρόεδρος της Εθνικής αλλά η λύση αυτή έχει απορριφθεί επειδή δεν πληροί τα κριτήρια του νόμου.
Να σημειωθεί ότι για την θέση του προέδρου της Εθνικής είχαν αναφερθεί ο κορυφαίος τραπεζίτης Απόστολος Ταμβακάκης και άλλοι....
Η Λούκα Κατσέλη θα αποχωρήσει μόνο όταν υπάρχει τελική έγκριση του νέου προέδρου – όποιος και αν είναι αυτός – από τον SSM.
Στην Alpha bank για εύλογο διάστημα δεν αναμένονται σοβαρές διοικητικές αλλαγές ή τροποποιήσεις πλην της στελέχωσης του ΔΣ με νέα μέλη.
Στην Πειραιώς που αποτελεί μείζονος σημασίας θέμα η διοικητική αποκατάσταση νέα εξέλιξη θα μπορούσε να θεωρηθεί η πιθανή αναβάθμιση του Παπασπύρου ο οποίος γνωρίζει τον χώρο των προβληματικών δανείων.
Μάλιστα και ο εκπρόσωπος του Paulson στην Πειραιώς το μέλος του ΔΣ της τράπεζας Blades έχει αναφερθεί θετικά στον Παπασπύρου.
Ότι θα αναλάβει την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Πειραιώς ο Παπασπύρου δεν μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα αλλά το όνομα του αναφέρεται ως μια επιλογή που προκρίνει και η πλευρά του Paulson, ωστόσο δεν μπορεί να θεωρηθεί τίποτε δεδομένο...
Στο παρελθόν είχαν κάνει πρόταση και στον ικανότατατο Σταύρο Ιωάννου της Eurobank για να αναλάβει την θέση του CEO της Πειραιώς καθώς και σε ένα κορυφαίο έλληνα τραπεζίτη που βρίσκεται σήμερα στην ενεργό δράση...αλλά δεν υπάρχουν ενδείξεις για το τι μέλλει γεννέσθαι. 
Για την θέση του προέδρου η επιλογή Πλούταρχου Σακελλάρη φαίνεται ότι προσκρούει σε εμπόδια όπως το γεγονός ότι δεν πληροί τα κριτήρια του νόμου.
Στην Attica bank είχε προταθεί μια πολύ εξαιρετική περίπτωση για την θέση CEO, σε μια κυρία με σοβαρή εμπειρία στο ελληνικό banking αλλά υπάρχουν εμπόδια στην επιλογή αυτή...όχι νόμου αλλά απαράδεκτης προκατάληψης.
Έχουν υπάρξει και άλλες εναλλακτικές για την Attica bank από Πειραιώς shipping, από Εθνική και Eurobank στελέχη του μέσου management για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου αλλά ακόμη δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη.

Υποσημείωση

Το bankingnews παρουσιάζει μόνο ένα μικρό μέρος της ονοματολογίας στο banking τα ονόματα που αναφέρονται είναι πολύ περισσότερα....
Όμως σπεύδουμε να αναφέρουμε ότι η εικόνα των τραπεζών χωρίς διοικητικά συμβούλια και χωρίς διοικήσεις είναι απαράδεκτη.
Επίσης όσον αφορά την ονοματολογία υπάρχουν ορισμένα τραπεζικά στελέχη μεγάλης αξίας και ορισμένοι δεύτερες επιλογές που δεν αναφέρονται στο κείμενο αυτό.
Ο εκτρωματικός νόμος και οι εμμονές ορισμένων έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην επιλογή προσώπων.
Για να το θέσουμε πολύ ωμά... αναζητούνται τραπεζικά στελέχη...ακόμη είναι δυσεύρετα.
Οι ικανοί δεν θέλουν να μπλέξουν και τα πιο δεύτερα στελέχη έχουν τον φόβο του ρίσκου.
Που έφθασε το banking στην Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS