Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Το μνημόνιο που υπογράψαμε περιλαμβάνει πολλά μέτρα λιτότητας

Κατρούγκαλος: Το μνημόνιο που υπογράψαμε περιλαμβάνει πολλά μέτρα λιτότητας
Για τα ασφαλιστικά ταμεία το σύστημα των 100 δόσεων δεν έχει τελειώσει υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας
Στην παραδοχή ότι το μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει πολλά μέτρα λιτότητας και πολλά νεοφιλελεύθερα μέτρα προχώρησε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, ο οποίος όμως υποστήριξε πως το μνημόνιο αυτό είναι ηπιότερο από τα προηγούμενα.
Όπως είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Κατρούγκαλος, η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί να αντικαταστήσει τα μέτρα αυτά με δικαιότερα ενώ τόνισε ότι ο πρωθυπουργός με την ομιλία του στη ΔΕΘ θα μιλήσει για «την Ελλάδα και την ανάπτυξη και δεν θα δώσει ένα κατάλογο παροχών».
Όσον αφορά το θέμα της ρύθμισης για όσους χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία ο κ.Κατρούγκαλος είπε πως θα επιδιωχθεί στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση, αν και υποστήριξε πως «για τα ασφαλιστικά ταμεία το σύστημα των 100 δόσεων δεν έχει τελειώσει».
Ερωτηθείς για τη δήλωση του ότι κανένας Έλληνας δεν θα είναι φτωχός με τα 384 ευρώ της εθνικής σύνταξης, ο υπουργός υπεραμύνθηκε των θέσεων του, τονίζοντας ότι η εθνική σύνταξη των 384 ευρώ αντιστοιχεί στο όριο της φτώχειας που θέτει η ΕΕ που είναι στο 60% του μέσου εισοδήματος.
«Κανείς δεν θα παίρνει μόνο 384 ευρώ, αφού σε αυτό το ποσό που προκύπτει από τη φορολογία θα προστίθενται χρήματα που αντιστοιχούν στις εισφορές του» είπε ο κ.Κατρούγκαλος, υπογραμμίζοντας πως όταν αυξάνεται το ΑΕΠ, όπως προβλέπει ο νόμος, τότε η εθνική σύνταξη θα αυξάνεται επίσης - θα συνυπολογίζεται και ο πληθωρισμός- , κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί και μετά το δεύτερο εξάμηνο του 2016.
Ωστόσο, αναγνώρισε ότι το ποσό των 384 ευρώ δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες που έχουν οι πολίτες.
Επιπλέον, είπε πως οι νέοι συνταξιούχοι θα λαμβάνουν την εθνική σύνταξη και όχι το ΕΚΑΣ ενώ για τους παλαιούς που καταργείται δίνονται μέτρα ανακούφισης μεταξύ των οποίων επιστροφή του 30% του εισοδήματος που χάνεται, απαλλαγή από την καταβολή συμμετοχής στα φάρμακα, καταβολή του ΕΚΑΣ σε έναν από τους δύο δικαιούχους αν είναι και οι δύο συνταξιούχοι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ, κα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης