Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN money: Ιδού οι εργαζόμενοι, οι οποίοι παίρνουν τις υψηλότερες αυξήσεις μισθών

CNN money: Ιδού οι εργαζόμενοι, οι οποίοι παίρνουν τις υψηλότερες αυξήσεις μισθών
Οι πιλότοι και οι εργαζόμενοι εδάφους των μεγάλων αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών λαμβάνουν μεγάλες αυξήσεις στις αποδοχές τους
Αν και οι μισθοί είναι στάσιμοι για αρκετά χρόνια, δεν φαίνεται να συμβαίνει το ίδιο για τους πιλότους και τα πληρώματα εδάφους στις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το CNN money, πρόκειται για εργαζόμενους οι οποίοι όχι μόνο έχουν δει μεγάλες αυξήσεις στους μισθούς τους αλλά έχουν «κλειδώσει» τις περισσότερες αυξήσεις για τα χρόνια που έρχονται.
Ειδικότερα, οι πιλότοι της American Airline έχουν πάρει αυξήσεις 23% στους μισθούς του 2015, ενώ της United Airlines πήραν αύξηση 16%.
Την ίδια στιγμή, όμως, υπάρχουν και εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν «κανονίσει» να πάρουν μεγαλύτερες αυξήσεις.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των πιλότων της Delta, οι οποίοι απαιτούν μια αύξηση της τάξης του 37% κατά την επόμενη τριετία, ενώ η Southwest ζητούν αυξήσεις 32% έως το 2019.
Ωστόσο, δεν είναι μόνο οι πιλότοι, οι οποίοι λαμβάνουν αυξημένες αποδοχές.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι εργαζόμενοι εδάφους της American Airlines κατέληξαν σε συμφωνία για αυξήσεις από 15% έως 55%, ενώ οι εργαζόμενοι εδάφους (εκτός των μηχανικών) της αεροπορικής εταιρείας United συμφώνησαν νωρίτερα το 2016 για αυξήσεις στους μισθούς της τάξης του 30% σε διάστημα πέντε ετών.
Σύμφωνα με την Standard & Poors οι αυξήσεις των μισθών κατά πάσα πιθανότητα δεν επιφέρουν αυξήσεις των αεροπορικών ναύλων στο άμεσο μέλλον, αλλά οι τιμές των εισιτηρίων αναμένεται να αυξηθούν σύντομα.
Κι αυτό δίνει στις αεροπορικές εταιρείες την αυτοπεποίθηση να προσφέρουν αυξήσεις αποδοχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης