Τελευταία Νέα
Διεθνή

Apple: Η Κομισιόν προσπαθεί να ανατρέψει το φορολογικό σύστημα - Θα ασκήσουμε έφεση

Apple: Η Κομισιόν προσπαθεί να ανατρέψει το φορολογικό σύστημα - Θα ασκήσουμε έφεση
Ο αμερικανικός κολοσσός υποστηρίζει ότι η απόφαση της Κομισιόν θα επηρεάσει τις επενδύσεις και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στην Ευρώπη
Ιδιαίτερα αιχμηρή είναι η απάντηση της Apple στην απαίτηση της Κομισιόν να πληρώσει στην Ιρλανδία αναδρομικούς φόρους 13 δισ. ευρώ.
Συγκεκριμένα, η Apple κατηγορεί την Κομισιόν ότι επιχειρεί να ξαναγράψει την ιστορία της εταιρείας στην Ευρώπη και να ανατρέψει το διεθνές φορολογικό σύστημα.
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια να ξαναγράψει την ιστορία της Apple στην Ευρώπη, αγνοεί τους φορολογικούς νόμους της Ιρλανδίας και ανατρέπει το διεθνές φορολογικό σύστημα» αναφέρει η εταιρεία στη σχετική της ανακοίνωση.
Το πρόβλημα της Κομισιόν -σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση- δεν σχετίζεται με το πόσα χρήματα πληρώνει σε φόρους η Apple, αλλά «έχει να κάνει με το ποια κυβέρνηση εισπράττει τα χρήματα».
«Θα επηρεαστούν σημαντικά και βλαβερά οι επενδύσεις και η δημιουργία θέσεων εργασίας στην Ευρώπη» υποστηρίζει ο αμερικανικός κολοσσός.
«Η Apple τηρεί τον νόμο και πληρώνει το σύνολο των φόρων που οφείλει όπου δραστηριοποιείται.
Θα ασκήσουμε έφεση και είμαστε βέβαιοι ότι η απόφαση θα ανατραπεί» καταλήγει η ανακοίνωση της Apple.

Νωρίτερα το bankingnews.gr μετέδιδε:

Φόρους 13 δισ. ευρώ καλείται να πληρώσει η Apple, μετά από έρευνα της Κομισιόν

Αναδρομικούς φόρους ύψους 13 δισ. ευρώ προς το ιρλανδικό Δημόσιο καλείται να πληρώσει η Apple, μετά από την σχετική έρευνα και το πόρισμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Μάλιστα, στον απόηχο της δημοσίευσης της απόφασης, το ιρλανδικό υπουργείο Οικονομικών «διαφώνησε έντονα» με την Κομισιόν, προαναγγέλλοντας πως θα καταθέσει προσφυγή.
Το ποσό των 13 δισ. ευρώ είναι πολύ μεγαλύτερο από κάθε άλλο που έχει επιβάλει η Ε.Ε. για φορολογικές παραβάσεις.
Η αντιπαράθεση ξεκίνησε από το 2014, όταν η Κομισιόν κατηγόρησε την Ιρλανδία ότι παρακάμπτει τους διεθνείς φορολογικούς κανόνες, επιτρέποντας στην Apple κέρδος αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων, με αντάλλαγμα να διατηρεί η εταιρεία θέσεις εργασίας στη χώρα.
Τόσο η Ιρλανδία όσο και η Apple, έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα αμφισβητήσουν κάθε μη ευνοϊκή απόφαση, υποβάλλοντας έφεση.
Σημειώνεται πως οι συγκεκριμένες έρευνες έχουν εγείρει την αντίδραση των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες κάνουν λόγο για συνειδητή στόχευση των αμερικανικών εταιρειών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης