Διεθνή

Αντιπαράθεση μεταξύ Άγκυρας και ΕΕ – Schulz: Πρέπει να αλλάξει ο αντιτρομοκρατικός νόμος

Αντιπαράθεση μεταξύ Άγκυρας και ΕΕ – Schulz: Πρέπει να αλλάξει ο αντιτρομοκρατικός νόμος
Από την πλευρά του ο κ.Yildirim ξεκαθάρισε πως η τουρκική κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αλλαγή του αντιτρομοκρατικού νόμου
Σε αδιέξοδο φαίνεται να κατέληξαν οι σημερινές συνομιλίες (1/9) συνομιλίες του Martin Schulz με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Binali Yildirim, καθώς και οι δύο πλευρές φαίνεται να εμμένουν στις θέσεις τους.
Ειδικότερα, σχετικά με το επίμαχο θέμα του τουρκικού τρομοκρατικού νόμου, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επανάλαβε την παγία θέση των Βρυξελλών για μεταρρύθμιση του, προκειμένου να γίνει λιγότερο αυστηρός.
Από την πλευρά του ο κ.Yildirim, στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν οι δύο αξιωματούχοι στην Άγκυρα, ξεκαθάρισε πως η τουρκική κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αλλαγή του αντιτρομοκρατικού νόμου.
Ωστόσο, ο κ.Schulz άφησε ένα «παραθυράκι» για συμβιβασμό, τονίζοντας οι διαφορές των δύο πλευρών δεν σημαίνουν ακύρωση της συμφωνίας για την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους που ταξιδεύουν στην ζώνη Σένγκεν.
Θυμίζουμε πως η Τουρκία απειλεί να «παγώσει» τη συμφωνία για το Προσφυγικό που επετεύχθη τον Απρίλιο του 2016, σε περίπτωση που δεν αρθεί μέχρι το τέλος του Οκτώβρη η βίζα.

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης