Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Με bonus τα 246 εκατ και την mini Σύνοδο ο Τσίπρας στην ΔΕΘ για να διασκεδάσει την αποτυχία του μνημονίου

Με bonus τα 246 εκατ και την mini Σύνοδο ο Τσίπρας στην ΔΕΘ για να διασκεδάσει την αποτυχία του μνημονίου
Επειδή απέτυχε η κυβέρνηση του στην διαχείριση του μνημονίου, επειδή υπέστη ήττες σε πολλά μέτωπα ο Τσίπρας θα προσπαθήσει να μπαλώσει το φιάσκο με θέαμα… στην αρένα τραπεζίτες και καναλάρχες.
Με bonus τα 246 εκατ από τις τηλεοπτικές άδειες που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία ως τίμημα και θεωρούνται οικονομική επιτυχία επικοινωνιακά ο Τσίπρας ο έλληνας πρωθυπουργός πηγαίνει στην ΔΕΘ με στόχο να διασκεδάσει την αποτυχία στην οικονομική τους πολιτική και στην διαχείριση του μνημονίου.
Είναι αληθές ότι η κυβέρνηση κατάφερε ένα συντριπτικό πλήγμα στους καναλάρχες.
Τους έσυρε και διέσυρε σε μια διαδικασία εξευτελιστική και ταυτόχρονα τους έκανε να πληρώσουν πανάκριβα τις τηλεοπτικές άδειες.
Σημειολογικά η κυβέρνηση κέρδισε, ωστόσο παρεισφρέοντας δύο επιχειρηματίες ένας άγνωστος κόκκινος κατασκευαστής ο Καλογρίτσας και επιτρέποντας σε ένα εφοπλιστή τον Μαρινάκη να αποκτήσουν πρόσβαση στην ενημέρωση…απέδειξε ότι στήθηκε ο διαγωνισμός για να τα πάρουν από τους καναλάρχες και να στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το δικό του κανάλι το ΣΥΡΙΖΑ Channel μέσω του κόκκινου κατασκευαστή Καλογρίτσα.
Τελικά πόσα χρήματα έχει ο επιχειρηματίας Καλογρίτσας αποτελεί έκπληξη και μάλιστα τα 52,6 εκατ που διέθεσε για την άδεια είναι μόνο η αρχή μιας μεγάλης επένδυσης.
Πόσα χρήματα τελικά διαθέτει;
Το παιχνίδι είναι σικέ, fake, μαϊμού, στημένο να υποχρεώσουν τους καναλάρχες να βάλουν το χέρι πολύ βαθειά στην τσέπη και ταυτόχρονα να δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το ΣΥΡΙΖΑ Channel.
Όμως αυτό το μικρό show ο Τσίπρας θα μπορέσει να το πουλήσει στην ΔΕΘ, «χτύπησα την διαπλοκή θα πει, χτύπησα τους καναλάρχες τους υποχρέωσα να πληρώσουν και ταυτόχρονα ανακάτεψα την τράπουλα στις τράπεζες στην άλλη διαπλοκή»
Οπότε ο Τσίπρας θα εμφανιστεί ως εθνοσωτήρας και μαχητής κατά των διαπλεκομένων ενώ δεν είναι διαπλοκή η συσχέτιση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Καλογρίτσα και δεν είναι διαπλοκή ότι είναι εργολάβος δημοσίων έργων και δεν είναι διαπλοκή ότι ο Καλογρίτσας είναι κουμπάρος του Καμμένου της κυβέρνησης.
Ταυτόχρονα παραμονές της ΔΕΘ θα έχει πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνάντηση της mini Συνόδου Κορυφής στις 9 Σεπτεμβρίου όπου θα εμφανιστεί θεσμικά ο Τσίπρας να έχει καλέσει τους ηγέτες της Νοτίου Ευρώπης να αλλάξουν την Ευρώπη.
Οι ηγέτες της Νοτίου Ευρώπης θα έρθουν mini διακοπές στην Ελλάδα χωρίς αποτέλεσμα.
Όλα αυτά όμως θα λειτουργήσουν ως μια τέλεια επικοινωνιακή προπαγάνδα για την κυβέρνηση Τσίπρα ο οποίος θα εμφανιστεί στην ΔΕΘ με θέαμα χωρίς άρτο…
Επειδή απέτυχε η κυβέρνηση του στην διαχείριση του μνημονίου, επειδή υπέστη ήττες σε πολλά μέτωπα ο Τσίπρας θα προσπαθήσει να μπαλώσει το φιάσκο με θέαμα… στην αρένα τραπεζίτες και καναλάρχες.

Κωδικοποιημένη η αποτυχία

1)Από τα 15 προαπαιτούμενα τα 14 δεν έχουν ικανοποιηθεί
2)Η ΕΚΤ επειδή δεν έχει επιλυθεί το χρέος και δεν υπάρχει έκθεση βιωσιμότητας δεν θα δώσει στην Ελλάδα ποσοτική χαλάρωση.
3)Το ΔΝΤ στην έκθεση θα αναφέρει ότι η υφιστάμενη λύση για το χρέος δεν καθιστά βιώσιμο το χρέος
4)Το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει σε ελληνικό πρόγραμμα ακόμη, θα επανεξεταστεί από το 2017
5)Η φοροκαταιγίδα δεν έχει κανένα προηγούμενο πρόκειται για εθνική αυτοκτονική καταστροφή ο αποδεκατισμός των επιχειρήσεων
6)Ο ΕΝΦΙΑ είναι η επικοινωνιακή ταφόπλακα της κυβέρνησης άλλα είπε άλλα έκανε.
7)Οι ξένοι οίκοι έχουν αποστασιοποιηθεί από την Ελλάδα, η Ελλάδα αποτελεί μέρος μιας μικρής ομάδας αδιάφορων οικονομιών και αγορών
8)Η ανάπτυξη που ήταν ο στόχος της κυβέρνησης αποδείχθηκε φρούδα ελπίδα, όχι μόνο ανάπτυξη δεν θα έχουμε το 2016 αλλά ύφεση -0,6% με -0,7% (άλλοι λένε -1%).
9)Ποιοτικοί δείκτες που δείχνουν την κατάσταση της κοινωνίας επιβεβαιώνουν ότι επικρατεί μια επικίνδυνη στασιμότητα.
Οι καταθέσεις, ο κοινωνικός πλούτος είναι στάσιμος.
10)Ενώ στόχος ήταν οι μεταρρυθμίσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε ιστορική απορρύθμιση προκαλώντας μεγάλα χάσματα στις οικονομικές δομές του συστήματος.
11)Η εσωστρέφεια και η μιζέρια κυριαρχεί στον τραπεζικό κλάδο, ήταν άλλοτε υγιής και έχει καταντήσει μια άρρωστη παθογενή κατάσταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης