Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δασμούς αντι-ντάμπινγκ επέβαλαν οι ΗΠΑ σε χαλυβουργικά προϊόντα από Ινδία, Βραζιλία, Νότιο Κορέα και Βρετανία

Δασμούς αντι-ντάμπινγκ επέβαλαν οι ΗΠΑ σε χαλυβουργικά προϊόντα από Ινδία, Βραζιλία, Νότιο Κορέα και Βρετανία
Το γεγονός, ότι στην ανακοίνωση της ITC δεν αναφέρονται τα ρωσικά χαλυβουργικά προϊόντα σημαίνει, ότι αυτά δεν θα υπόκεινται σε δασμούς στις ΗΠΑ
Την επιβολή δασμών αντι-ντάμπινγκ στην εισαγωγή πλατέων χαλυβουργικών προϊόντων ψυχρής έλασης σε ρολά (cold rolled steel flat products) από τη Βραζιλία, την Ινδία, τη Νότιο Κορέα και το Ηνωμένο Βασίλειο, αποφάσισε σήμερα Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016 η Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου ITC των ΗΠΑ.
Η απόφαση αυτή κλιμακώνει τον εμπορικό πόλεμο που διεξάγεται παγκοσμίως στα χαλυβουργικά προϊόντα, καθώς και τον αντίστοιχο προστατευτισμό, ιδιαίτερα στις πλουσιότερες χώρες.
Η επιτροπή ITC είχε αρχικά διαπιστώσει, ότι η Βραζιλία, η Ινδία, η Νότιος Κορέα και η Ρωσία πωλούσαν τα χαλυβουργικά τους προϊόντα στις ΗΠΑ κάτω από τη δίκαιη αξία τους, έχοντας λάβει και παράνομες επιδοτήσεις (dumping).
Επίσης, το ίδιο είχε κριθεί αρχικά και για τα χαλυβουργικά προϊόντα από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Σύμφωνα με τα σημερινά ευρήματα του ITC, η Βραζιλία, η Ινδία, η Νότιος Κορέα και το Ηνωμένο Βασίλειο κρίθηκαν ότι όντως ακολουθούν πρακτικές dumping, με αποτέλεσμα τα πλατέα χαλυβουργικά προϊόντα τους ψυχρής έλασης σε ρολά να υπόκεινται πλέον σε δασμούς αντι-ντάμπινγκ έως 58,36%.
Το γεγονός, ότι στην ανακοίνωση της ITC δεν αναφέρονται τα ρωσικά χαλυβουργικά προϊόντα σημαίνει, ότι αυτά δεν θα υπόκεινται σε δασμούς στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης