Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stiglitz: «Εφιάλτης» ενδεχόμενη ανάδειξη του Trump στην προεδρία των ΗΠΑ - «Ας ελπίσουμε ότι δεν θα πτωχεύσει τη χώρα»

Stiglitz: «Εφιάλτης» ενδεχόμενη ανάδειξη του Trump στην προεδρία των ΗΠΑ - «Ας ελπίσουμε ότι δεν θα πτωχεύσει τη χώρα»
Ο Stiglitz διαβεβαίωσε ότι ο «εφιάλτης» του Trump ως προέδρου των ΗΠΑ δεν τον έχει κάνει να χάσει τον ύπνο του, καθώς θεωρεί μικρή την πιθανότητα ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων να τα καταφέρει να εκλεγεί
Ενδεχόμενη εκλογή του προεδρικού υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων, Donald Trump, στην προεδρία των ΗΠΑ θα αποτελούσε «έναν έφιάλτη» που θα καθιστούσε τις διακρατικές σχέσεις της χώρας «εξαιρετικά δύσκολες», θέτοντας παράλληλα την αμερικανική οικονομία σε κίνδυνο.
Αυτό ανέφερε την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016 ο νομπελίστας οικονομολόγος, Joseph Stiglitz, στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC, επισημαίνοντας δηκτικά ότι ο Trump «δεν διαθέτει βαθειά κατανόηση των Οικονομικών, εκτός των γνώσεών του για το πως μπορεί κανείς να πτωχεύσει».
Για να προσθέσει: «Μόνο να ελπίζουμε μπορούμε, ότι δεν θα πτωχεύσει και τις ΗΠΑ».
Σύμφωνα με το CNBC, ο δισεκατομμυριούχος Trump στη ζωή του έχει υποβάλει τουλάχιστον τέσσερις φορές αίτηση πτώχευσης.
Σχολιάζοντας τον ισχυρισμό του Trump, ότι αν εκλεγεί θα «επαναδιαπραγματευτεί» το αμερικανικό εθνικό χρέος, ο Stiglitz τόνισε: «Αυτό είναι κάτι σχεδόν αφάνταστο ότι θα το έλεγε οποιοσδήποτε ηγέτης... Αυτός δεν είναι ο τρόπος να κάνεις τις αγορές κεφαλαίου να λειτουργήσουν».
Σε κάθε περίπτωση, ο Stiglitz διαβεβαίωσε ότι ο «εφιάλτης» του Trump ως προέδρου των ΗΠΑ δεν τον έχει κάνει να χάσει τον ύπνο του, καθώς θεωρεί μικρή την πιθανότητα ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων να τα καταφέρει να εκλεγεί.
Ο Stiglitz, καθηγητής στο αμερικανικό πανεπιστήμιο Columbia, θεωρεί ότι το πρόστιμο 13 δισ. ευρώ που επέβαλε η Κομισιόν στην Apple αποτελεί μια «δίκαιη προειδοποίηση» προς τις επιχειρήσεις που είναι «ανέντιμες» και προσπαθούν να αποφύγουν την καταβολή φόρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης