Οικονομία

Το ΣτΕ θα κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο για τα κανάλια – Αναζητούν τρόπους να μην πληρώσουν οι καναλάρχες

Το ΣτΕ θα κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο για τα κανάλια – Αναζητούν τρόπους να μην πληρώσουν οι καναλάρχες
Tα τιμήματα που προσφέρθηκαν για τις τηλεοπτικές άδειες…. με οικονομικούς όρους είναι αυτοκτονικά
Το Συμβούλιο της Επικρατείας στο οποίο έχει παραπεμφθεί η υπόθεση των τηλεοπτικών καναλιών θα κρίνει ότι ο νόμος και η διαδικασία που ακολουθήθηκε είναι αντισυνταγματική τινάζοντας στον αέρα την διαγωνιστική πλειοδοτική διαδικασία.
Με βάση έγκυρους νομικούς κύκλους που μίλησαν στο bankingnews «το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν μπορεί να γνωμοδοτήσει υπέρ ενός νόμου που είναι αντισυνταγματικός.
Παρά τις πιέσεις που ασκούνται ειδικά στην σύνθεση του Συμβουλίου της Επικρατείας θα πρέπει να θεωρείται μονόδρομος η απόφαση, ο νόμος για της τηλεοπτικές άδειες θα κριθεί αντισυνταγματικός και υπάρχει ισχυρή νομική βάση για να κριθεί αντισυνταγματικός»
Και ενώ ο κίνδυνος να κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες είναι τεράστιος, παρασκηνιακώς οι 4 πλειοδότες καναλάρχες αναζητούν φόρμουλες ώστε…να μην πληρώσουν.
Για να τεθεί απλά εάν το Συμβούλιο της Επικρατείας ακυρώσει την διαδικασία, οι 4 πλειοδότες καναλάρχες… θα ικανοποιηθούν από το αποτέλεσμα.
Με βάση ορισμένες πηγές οι δύο από τους τέσσερις – προφανώς ισχύει και για τους 4 πλειοδότες – έχουν διατυπώσει την άποψη ότι «χρυσοπλήρωσαν τις τηλεοπτικές άδειες που δεν αξίζουν 246 εκατ.
Ταυτόχρονα ενώ η κυβέρνηση ζητάει να καταβληθεί η δόση εντός των χρονοδιαγραμμάτων οι καναλάρχες βλέπουν ότι όλη η διαδικασία είναι στον αέρα».
Οι νομικοί κύκλοι που μίλησαν στο bankingnews τονίζουν τα εξής «εάν η διαδικασία ακυρωθεί που είναι και το πιθανότερο σενάριο και οι πλειοδότες δεν καταβάλλουν τα λεφτά τότε η διαδικασία τινάσσεται στον αέρα και πρέπει να προκηρυχθεί νέα διαγωνιστική διαδικασία.
Εάν αυτό συμβεί προφανώς τα τιμήματα θα είναι πολύ χαμηλότερα όχι υψηλότερα γιατί όλοι έχουν καταλάβει ότι τα τιμήματα που προσφέρθηκαν….με οικονομικούς όρους είναι αυτοκτονικά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης