Την προφυλάκιση Μαρινάκη για τα στημένα παιχνίδια προτείνει ο Εισαγγελέας Εφετών - Με μήνυση απαντά ο επιχειρηματίας

Την προφυλάκιση Μαρινάκη για τα στημένα παιχνίδια προτείνει ο Εισαγγελέας Εφετών - Με μήνυση απαντά ο επιχειρηματίας
Το αίτημα του Εισαγγελέα Εφετών για την προφυλάκιση του Β. Μαρινάκη θα εξεταστεί από δικαστικό συμβούλιο Εφετών
(upd) Μήνυση κατά του Εισαγγελέα Εφετών, Σταμάτη Δασκαλόπουλου, που ζητά την προφυλάκιση του, καταθέτει ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης.
Ο ίδιος, σε σχετική ανακοίνωσή του, υποστηρίζει πως η πρόταση του Δασκαλόπουλου ήταν προαποφασισμένη από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο, αλλά και ότι «με την συγκεκριμένη πρόταση, ο Στ. Δασκαλόπουλος επιβεβαιώνει πλήρως τα αναφερόμενα από εμένα στην πειθαρχική αναφορά που υπέβαλα εναντίον του στην Πρόεδρο και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου».

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Δεν αποτελεί έκπληξη η σημερινή πρόταση του Εισαγγελέα Εφετών Σταμάτη Δασκαλόπουλου. Και αυτό γιατί το περιεχόμενο της ήταν προαποφασισμένο από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο, από την πρώτη μέρα που άρχισε η ανάκριση για αυτά τα κατασκευασμένα αδικήματα, τα οποία στρέφονται ουσιαστικά κατά του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και της δραστηριότητάς μου στην πρόοδο της ομάδας.
Με την συγκεκριμένη πρόταση, ο Στ. Δασκαλόπουλος επιβεβαιώνει πλήρως τα αναφερόμενα από εμένα στην πειθαρχική αναφορά που υπέβαλα εναντίον του στην Πρόεδρο και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Μια σειρά από ενέργειες του Στ. Δασκαλόπουλου αποδεικνύουν ότι πάντα ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία και υπάκουε τυφλά στις εντολές του Ισ. Ντογιάκου ο οποίος εκτελούσε συμβόλαιο σε βάρος μου.
Ο ρόλος του Ισ. Ντογιάκου και του Στ. Δασκαλόπουλου σε δικαστικές υποθέσεις μείζονος κοινωνικού και οικονομικού ενδιαφέροντος, ο χειρισμός των οποίων έχει προκαλέσει την κοινή γνώμη και προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αποτελούν ήδη αντικείμενο πειθαρχικής έρευνας από την Ελληνική Δικαιοσύνη.
Η πρόταση του Στ. Δασκαλόπουλου να αντικατασταθούν όλοι οι περιοριστικοί όροι με την προσωρινή μου κράτηση, γιατί δήθεν παραβιάζω τον περιοριστικό όρο της μη ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, σε αντίθεση με την κρίση του αρμόδιου ανακριτή που επέβαλε τον όρο και του ίδιου του κ. Δασκαλόπουλου, όταν το Μάρτιο του 2016 υπέβαλε πρόταση για την ευνοϊκή για εμένα τροποποίηση των όρων, αποδεικνύει ότι όλα αυτά έχουν μεθοδευτεί από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε αυτή η υπόθεση με σκοπό τη βάναυση προσβολή της προσωπικότητάς μου και γιατί με θέλουν έξω από το ποδόσφαιρο και μακριά από τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.
Η εισαγγελική πρόταση του Στ. Δασκαλόπουλου τόσο για την επιβολή προσωρινής κράτησης όσο και για τη παραπομπή ή μη στο ακροατήριο, θα κριθεί από το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών τους επομένους μήνες. Αναμένω τη δίκαιη κρίση από αμερόληπτους, ανεξάρτητους και ελεύθερους δικαστές.
Άμεσα καταθέτω μήνυση και νέα πειθαρχική αναφορά εις βάρος του Εισαγγελέα Στ. Δασκαλόπουλου».

Νωρίτερα, το BankingNews.gr ανέφερε:

Την προφυλάκιση Μαρινάκη για τα στημένα παιχνίδια προτείνει ο Εισαγγελέας Εφετών

Πρόταση για προφυλάκιση και παραπομπή σε δίκη του Βαγγέλη Μαρινάκη έχει καταθέσει ο Εισαγγελέας Εφετών, Σταμάτης Δασκαλόπουλος, για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών στο ποδόσφαιρο. 

Όπως έκρινε ο Εισαγγελέας Εφετών που ζητά την προφυλάκιση του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο Β. Μαρινάκης έχει παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους, καθώς του έχει απαγορευθεί να κάνει δηλώσεις και εμφανίσεις για θέματα σχετικά με το ποδόσφαιρο.
Ο κ. Δασκαλόπουλος έκρινε πως έχει παραβιαστεί ο όρος, καθώς έχει κάνει δηλώσεις και εμφανίσεις σε αποδυτήρια και ως εκ τούτου ζητά την άρση των περιοριστικών όρων και την προφυλάκισή του.
Σύμφωνα με πηγές του Εφετείου, ο εισαγγελέας προτείνει να παραπεμφθεί σε δίκη ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και συγκατηγορούμενοί του στην υπόθεση για σωρεία κακουργηματικών πράξεων, που αφορούν τη «δράση εγκληματικής οργάνωσης»
Το αίτημα του Εισαγγελέα Εφετών θα εξεταστεί από το δικαστικό συμβούλιο Εφετών. 
Αυτή η τελευταία εξέλιξη στη δικαστική περιπέτεια του Βαγγέλη Μαρινάκη, έρχεται να περιπλέξει ακόμη περισσότερο τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. 
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι ένας εκ των τεσσάρων επιχειρηματιών που πήραν τηλεοπτική άδεια στη μαραθώνια δημοπρασία. 
Εν τω μεταξύ, μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η πρόσφατη δήλωση του μεγαλομετόχου της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδης, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του Σταύρου Κοντονή, τονίζοντας πως ο υφυπουργός Αθλητισμού «τσάκισε την εγκληματική οργάνωση» στο χώρο του ποδοσφαίρου.
Ο γνωστός επιχειρηματίας μίλησε με τα πλέον κολακευτικά λόγια για τον υφυπουργό.
«Τσάκισες την εγκληματική οργάνωση.
Είσαι ο μεγαλύτερος υπουργός που έχει περάσει.
Γράφεις ιστορία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μελισσανίδης απευθυνόμενος προς τον υφυπουργό.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS