Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία επενδύει 58 εκατ. ευρώ στην νατοϊκή βάση Incirlik για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών

Η Γερμανία επενδύει 58 εκατ. ευρώ στην νατοϊκή βάση Incirlik για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών
Τα χρήματα θα δοθούν για την κατασκευή κτιρίων και πίστας για τα γερμανικά αναγνωριστικά αεροσκάφη Tornado
Στην αποδέσμευση 58 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στη νατοϊκή βάση του Incirlik στην Τουρκία προχωρά το Βερολίνο, προκειμένου να στηριχθούν περαιτέρω οι επιχειρήσεις του Διεθνή Συνασπισμού έναντι του Ισλαμικού Κράτους.
Τα χρήματα θα δοθούν για την κατασκευή κτιρίων και πίστας για τα γερμανικά αναγνωριστικά αεροσκάφη Tornado, τα οποία συμμετέχουν στις επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών στη Συρία.
Σημειώνεται πως τα Tornado σταθμεύουν σε χώρους των αμερικανικών αεροσκαφών και η τεχνική τους υποστήριξη γίνεται με τη συμβολή των συμμάχων, ενώ οι Γερμανοί στρατιωτικοί φιλοξενούνται σε προσωρινούς χώρους.
Η παραπάνω κίνηση του γερμανικού υπουργείου Άμυνας ουσιαστικά σημαίνει και μία ελάφρυνση του τεταμένου κλίματος ανάμεσα στις δύο πλευρές, καθώς η Άγκυρα είχε απαγορεύσει μέχρι και στους Γερμανούς βουλευτές να επισκέπτονται τη βάση, εξαιτίας της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από το Βερολίνο.
Όπως είχε αναφέρει στις 2/9 το περιοδικό Spiegel, η γερμανική κυβέρνηση σκοπεύει μέσω του εκπροσώπου της, Steffen Seibert, να αποστασιοποιηθεί κι επίσημα μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα από το ψήφισμα του Κοινοβουλίου, με το οποίο αναγνωρίστηκε στις 2/6 η Γενοκτονία.
Ο κ.Seibert θα δηλώσει δημοσίως ότι το ψήφισμα της Βουλής δεν έχει σε καμία περίπτωση δεσμευτική ισχύ για την γερμανική κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια πολιτική διακήρυξη η οποία δεν έχει καμιά νομική σημασία.
Μάλιστα, το περιοδικό αναφέρει πως υπήρξε ένα μεγάλο ερώτημα για το ποιος θα κάνει τις παραπάνω δηλώσεις, πριν βρεθεί η λύση του κ.Seibert .
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Frank-Walter Steinmeier, δεν ήθελε να αναλάβει αυτό το ρόλο, όπως και η Angela Merkel, καθώς αυτό θα ερμηνευότνα ως πλήρης υποταγή στον Tayyip Erdogan.
Θυμίζουμε πως στις 24 Απριλίου του 1915 περίπου 1,5 εκατομμύριο Αρμένιοι δολοφονήθηκαν από τις Οθωμανικές Αρχές…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης