Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η γερμανική Volkswagen εξαγοράζει μερίδιο 16,6% στην αμερικανική εταιρεία φορτηγών Navistar

Η γερμανική Volkswagen εξαγοράζει μερίδιο 16,6% στην αμερικανική εταιρεία φορτηγών Navistar
Volkswagen και Navistar συμφώνησαν και στη δημιουργία κοινοπραξίας προμηθειών, η οποία θα βοηθήσει την Navistar να επιτύχει συνέργειες τουλάχιστον 500 εκατ. δολαρίων στην επόμενη 5ετία
Μερίδιο 16,6% στο μετοχικό κεφάλαιο της αμερικανικής εταιρείας κατασκευής φορτηγών Navistar συμφώνησε να εξαγοράσει η γερμανική αυτοκινητο-βιομηχανία Volkswagen σήμερα Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016.
Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ του βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου BBC, το οποίο επισημαίνει, ότι η εξαγορά επιτρέπει στην Volkswagen να αποκτήσει «πάτημα» στην αγορά φορτηγών των ΗΠΑ, ενώ παράλληλα θα προσφέρει στη Navistar μια νέα πηγή κινητήρων για το στόλο των οχημάτων που παράγει.
Η Volkswagen συμφώνησε να καταβάλει 15,76 δολάρια ΗΠΑ (περίπου 14,02 ευρώ) για κάθε μία από τις 16,2 εκατ. νέες μετοχές της Navistar που θα εκδοθούν, τιμή που υπερβαίνει κατά 12% την τιμή κλεισίματος της μετοχής της αμερικανικής εταιρείας την Παρασκευή 2/9.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας τους, οι δύο εταιρείες συμφώνησαν και στη δημιουργία κοινοπραξίας προμηθειών, η οποία θα βοηθήσει την Navistar να επιτύχει συνέργειες τουλάχιστον 500 εκατ. δολαρίων (περίπου 445 εκατ. ευρώ) στην επόμενη πενταετία.
Η Navistar και άλλες παρόμοιες βιομηχανίες οχημάτων βρέθηκαν τον τελευταίο καιρό υπό πίεση να βρουν τεχνολογικούς εταίρους, μετά την ανακοίνωση νέων περιβαλλοντικών προτύπων από τις αμερικανικές εποπτικές αρχές με σκοπό τη μείωση των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου κατά 25% μέχρι το 2017, για όλα τα μεσαία και βαρέα φορτηγά.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Navistar, Troy Clarke, μακροπρόθεσμα η στρατηγική συνεργασία με την Volkswagen έχει στόχο να επεκτείνει τις τεχνολογικές επιλογές που προσφέρονται στους πελάτες της εταιρείας και να εκμεταλλευτεί τα ισχυρότερα πλεονεκτήματα αμφοτέρων των εταιρειών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης