Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα αθέτηση υποχρέωσης από τη χρεοκοπημένη κρατική αναπτυξιακή τράπεζα του Πουέρτο Ρίκο

Νέα αθέτηση υποχρέωσης από τη χρεοκοπημένη κρατική αναπτυξιακή τράπεζα του Πουέρτο Ρίκο
Το Πουέρτο Ρίκο αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου φυγή ανθρώπινου δυναμικού προς τις ΗΠΑ, λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που βιώνει την τελευταία δεκαετία
Η κρατική αναπτυξιακή τράπεζα του Πουέρτο Ρίκο, που αποτελούσε τον άλλοτε χρηματο-οικονομικό σύμβουλο και δανειστή της νήσου της Καραϊβικής μέχρι να τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, απέτυχε να αποπληρώσει τόκους 9,9 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ που έπρεπε να καταβληθούν την 1η Σεπτεμβρίου 2016.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού δικτύου Bloomberg σήμερα Τρίτη 6/9, η αναπτυξιακή τράπεζα του Πουέρτο Ρίκο έχει χρεοκοπήσει και διαρκώς αθετεί οικονομικές της υποχρεώσεις από τον Μάιο του 2016, αντιμετωπίζοντας έλλειμμα μετρητών 1,3 δισ. δολαρίων τον Ιούνιο του 2016.
Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama, επέλεξε επτά ανθρώπους από καταλόγους που του υπέβαλαν οι ηγέτες της Γερουσίας αμφοτέρων των δύο βασικών κομμάτων, για να υπηρετήσουν σε συμβούλιο ομοσπονδιακού ελέγχου (επιτροπεία) που θα επιβλέψει την αναδιάρθρωση του χρέους 70 δισ. δολαρίων του Πουέρτο Ρίκο και θα παρακολουθεί τους προϋπολογισμούς της νήσου.
Το Πουέρτο Ρίκο αθέτησε υποχρεώσεις του αξίας σχεδόν 1 δισ. δολαρίων την 1η Ιουλίου 2016 - περιλαμβανομένων ομολόγων γενικής υποχρέωσης αξίας 780 εκατ. δολαρίων - που αποτελεί τη μεγαλύτερη αθέτηση υποχρέωσης στην τεράστια αγορά 3,7 τρισ. δολαρίων ομολόγων δήμων και περιφερειών.
Αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου φυγή ανθρώπινου δυναμικού προς τις ΗΠΑ, λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που βιώνει την τελευταία δεκαετία, η οποία και οδήγησε στη χρεοκοπία του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης