Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Μαύρη προπαγάνδα τα περί νέων περικοπών στις συντάξεις

Κατρούγκαλος: Μαύρη προπαγάνδα τα περί νέων περικοπών στις συντάξεις
Δεν πρόκειται να υπάρξει νέα μείωση στις συντάξεις, πέραν των όσων έχουν ήδη γίνει είπε ο υπ.Εργασίας
Μαύρη προπαγάνδα χαρακτήρισε τα όσα αναφέρονται περί νέων περικοπών στις συντάξεις ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, ο οποίος υποστήριξε πως δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες μειώσεις στις συντάξεις (κύριες και επικουρικές) πέραν των όσων έχουν γίνει έως σήμερα.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Κατρούγκαλος υποστήριξε μάλιστα πως θα σταλεί επιστολή σε όλους τους συνταξιούχους, με την οποία θα ενημερώνονται για τις μειώσεις που έγιναν αλλά και για τη λογική του νέου συστήματος επανυπολογισμού των συντάξεών τους.
«Οι κύριες συντάξεις δεν μειώνονται ενώ οι επικουρικές μειώνονται αν το άθροισμά τους με την κύρια σύνταξη ξεπερνά τα 1.300 ευρώ» υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας, τονίζοντας ότι υπήρξαν μειώσεις σε επικουρικές έως και 40%, καθώς η σχέση εισφορών - παροχών δεν ήταν ισορροπημένη.
«Με βάση το νέο σύστημα υπολογισμού η ισορροπία εισφορών - παροχών παίζει σημαντικό ρόλο και συμβάλλει στην κοινωνική δικαιοσύνη, αφού δεν γίνονται οριζόντιες περικοπές» τόνισε ο κ.Κατρούγκαλος, επισημαίνοντας ότι θα υπάρξει όριο να μην ξεπερνούν το 10% οι αναδρομικές κρατήσει.
Όσον αφορά τα εργασιακά ο υπουργός είπε ότι η κυβέρνηση έχει θέσει κόκκινες γραμμές για τις ομαδικές απολύσεις, τις συλλογικές συμβάσεις και το «λοκ αουτ», ενώ κληθείς να σχολιάσει το τι θα γίνει με τους άνεργους των τηλεοπτικών σταθμών που δεν πήραν άδεια, είπε πως «αν υπάρξουν άνεργοι - καθώς οι ιδιοκτήτες των σταθμών μπορούν να αποφασίσουν να εκπέμπουν δορυφορικά ή και στο ίντερνετ - η πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό τους»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης