Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Αφήγημα ψάχνουν στη ΔΕΘ Τσίπρας και Μητσοτάκης αλλά το ζητούμενο είναι να βρουν λύσεις

Αφήγημα ψάχνουν στη ΔΕΘ Τσίπρας και Μητσοτάκης αλλά το ζητούμενο είναι να βρουν λύσεις
Μεγαλύτερη η πίεση στη ΝΔ που καλείται να δικαιολογήσει τον «αέρα» του νικητή
Το πολιτικό ενδιαφέρον στρέφεται από αύριο και για τις επόμενες ημέρες στη ΔΕΘ.
Εκεί είναι που αρχής γενομένης από αύριο (Σάββατο 10/9) με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, θα εξελιχθεί η πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.
Όπως διαμηνύεται από την κυβέρνηση ο πρωθυπουργός ανεβαίνει στη ΔΕΘ με περιορισμένες δυνατότητες.
Περιθώρια για παροχές, εξαγγελίες και ανέξοδες υποσχέσεις δεν υπάρχουν πλέον.
Άλλωστε ήδη πληρώνει ακριβά σε πολιτικούς όρους και σε όρους αξιοπιστίας τα όσα ανεφάρμοστα είχε εξαγγείλει πέρσι.
Για αυτόν το λόγο ο κ.Τσίπρας επί της ουσίας θα περιοριστεί σε έναν απολογισμό των πεπραγμένων του, θα ανακοινώσει τους στόχους της κυβέρνησης του για το επόμενο διάστημα και θα εκφράσει την πεποίθηση ότι η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν από την έξοδο από την κρίση.
Το αφήγημα του θα είναι εξαιρετικά αδύναμο ως προς την πειστικότητα του.
Το αποδεικνύουν άλλωστε και όλες οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν τη ΝΔ να προηγείται με διψήφιο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου.
Που αποτυπώνουν τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών να δηλώνει την απογοήτευση και την απαισιοδοξία της για το μέλλον και να εκφράζει τη δυσαρέσκεια της για τα έως σήμερα πεπραγμένα της κυβέρνησης.
Ο κ.Τσίπρας και η κυβέρνηση του είναι σε δυσχερή θέση.
Διότι παρά τη λαϊκή κατακραυγή δεν έχουν άλλο δρόμο να ακολουθήσουν πέρα από την τήρηση των όσων ορίζει η συμφωνία που υπέγραψε με τους δανειστές.
Και όμως το μεγαλύτερο βάρος και τη μεγαλύτερη πίεση τη δέχονται η ΝΔ και ο Κ.Μητσοτάκης.
Μια και παρά το τεράστιο δημοσκοπικό προβάδισμα που απολαμβάνουν, καλούνται να καταθέσουν τη δική τους εναλλακτική και συνάμα ρεαλιστική πρόταση.
Πρόταση, η οποία θα κρίνει το εάν μπορεί να πείσει τους πολίτες ότι είναι σε θέση να αποτελέσει μια αξιόπιστη πολιτική δύναμη που θα αναλάβει τις τύχες της χώρας και θα την οδηγήσει σε ασφαλή νερά.
Το «στοίχημα» είναι τεράστιο για τον κ.Μητσοτάκη.
Διότι και παρά τη διαφορά των 10 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, οι μετρήσεις δείχνουν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να πείσει και άρα να κερδίσει τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ως επί το πλείστον δηλώνουν αναποφάσιστοι.
Συνεπώς αυτό που ζητείται από τον κ.Μητσοτάκη και τη ΝΔ είναι να βρουν το κατάλληλο εκείνο μήνυμα ή αφήγημα που θα κάνει τη διαφορά με τη σημερινή πολιτική και θα τους επιτρέψει να διαμορφώσουν και να αποκτήσουν ένα πλειοψηφικό ρεύμα που εν τέλει θα τους φέρει και στην εξουσία.
Το οποίο, όπως όμως φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις, δεν έχει καταφέρει ακόμα να πετύχει.

Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης