Τελευταία Νέα
Προϊοντικά

Ο Έλληνας διακεκριμένος καθηγητής Χρίστος Παπαδημητρίου στις «Κορυφές» του OTE HISTORY

tags :
Ο Έλληνας διακεκριμένος καθηγητής Χρίστος Παπαδημητρίου στις «Κορυφές» του OTE HISTORY
Οι «Κορυφές» είναι η νέα εκπομπή όπου ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης συνομιλεί με κορυφαίους Έλληνες
Το διάσημο Έλληνα καθηγητή πληροφορικής του Πανεπιστημίου του Μπέρκλεϋ και έναν από τους συγγραφείς του μπεστ σέλερ Logicomix, Χρίστο Παπαδημητρίου, θα φιλοξενήσουν οι «Κορυφές» και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, στο νέο επεισόδιο της εκπομπής, την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου στις 22.00 στο ΟΤΕ HISTORY (Β’ προβολή, Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, 19.00).
Ο Έλληνας καθηγητής, που γνωρίζει τους υπολογιστές όσο λίγοι και έχει καταφέρει να παντρέψει τον κόσμο τους με τη λογοτεχνία, ενώ έχει διατυπώσει τολμηρές απόψεις για τη δημοκρατία, το internet, τα γονίδια, το κράτος, την πνευματική ιδιοκτησία, εξηγεί με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο, γιατί σήμερα χρειαζόμαστε επειγόντως τη νοημοσύνη κάθε είδους.
Ο Χρίστος Παπαδημητρίου γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου τέλειωσε το πολυτεχνείο το 1972.
Από το 1976, δίδαξε Πληροφορική στο Χάρβαρντ, το ΜΙΤ, το Στάνφορντ και από το 1996 διδάσκει στο Μπέρκλεϋ.
Είναι μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ και έχει λάβει σειρά βραβείων και διακρίσεων για το έργο του.
Έχει συγγράψει πολλά διδακτικά εγχειρίδια πληροφορικής και επιστημονικά βιβλία, αλλά και τρία μυθιστορήματα, με πιο πρόσφατο την Ανεξαρτησία, ενώ είναι ένας από τους συγγραφείς του βιβλίου Logicomix.
Οι «Κορυφές» είναι η νέα εκπομπή του ΟΤΕ HISTORY, παραγωγής OTE TV, όπου ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης συνομιλεί, σε μία σειρά συνεντεύξεων ελεύθερης θεματολογίας, με κορυφαίους στο αντικείμενό τους και διεθνώς αναγνωρισμένους Έλληνες.
Η εκπομπή προβάλλεται κάθε Τρίτη βράδυ στις 22.00 και σε Β’ προβολή το Σάββατο στις 19.00.
Οι συνδρομητές του OTE TV μπορούν να απολαμβάνουν τις «Κορυφές» και μέσω κινητού, tablet ή laptop, από την υπηρεσία OTE TV GO.

Περισσότερα για τον Χρίστο Παπαδημητρίου

Ο Χρίστος Παπαδημητρίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949, και το 1972 έλαβε το Δίπλωμα Μηχανολόγου-Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το ΕΜΠ.
Έκανε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο Princeton των ΗΠΑ, από όπου έλαβε το διδακτορικό του το 1976, και έκτοτε δίδαξε σε πολυάριθμα κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ, όπως το Harvard, το ΜΙΤ, το Στάνφορντ και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο. Το 1981 εξελέγη Καθηγητής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όπου δίδαξε μέχρι το 1988.
Το 1996 επέστρεψε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϋ, όπου διδάσκει μέχρι σήμερα στην τιμητική Έδρα C. Lester Hogan.
Τα επιστημονικά βιβλία που έχει συγγράψει είναι κλασικά στο είδος τους, ευρύτατα γνωστά και μεταφρασμένα, ενώ ο ίδιος συγκαταλέγεται στους πολυγραφέστερους και δημοφιλέστερους συγγραφείς ερευνητικών εργασιών και διδακτικών εγχειριδίων στην Επιστήμη Υπολογιστών.
Το ερευνητικό έργο του Χρίστου Παπαδημητρίου επεκτείνεται, πέρα από την θεμελιώδη δουλειά του στους Αλγορίθμους και την Πολυπλοκότητα, και σε άλλα επιστημονικά πεδία, όπως τα Μαθηματικά, η Θεωρία Παιγνίων, η Βιολογία, η Επιχειρησιακή Έρευνα, και πρόσφατα η Νευροεπιστήμη.
Είναι μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, της Εθνικής Ακαδημίας Μηχανικών των ΗΠΑ, της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών και έχει τιμηθεί, μεταξύ άλλων, με το βραβείο Knuth, το βραβείο G¨οdel, το μετάλλιο von Neumann και οκτώ τιμητικά διδακτορικά.
Ο Χρίστος Παπαδημητρίου είναι γνωστός και για τα βιβλία του, που διαβάστηκαν από το κοινό όπως: Το Χαμόγελο του Τούρινγκ, Ανεξαρτησία, Ισόβια στους Χάκερ, ενώ ήταν συνδημιουργός του ιδιαίτερα επιτυχημένου Logicomix.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης