Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Αθήνα η πρώτη σύνοδος κορυφής Ε.Ε. - Αραβικού Κόσμου στις 3-4 Νοεμβρίου 2016

Στην Αθήνα η πρώτη σύνοδος κορυφής Ε.Ε. - Αραβικού Κόσμου στις 3-4 Νοεμβρίου 2016
Στην οργανωτική επιτροπή της συνόδου Ε.Ε. - Αραβικού Κόσμου συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Φώλιας
Σημαντική επιτυχία της Ελλάδος στο διπλωματικό πεδίο αποτελεί η φιλοξενία στην Αθήνα της πρώτης Συνόδου Κορυφής Ε.Ε. - Αραβικού Κόσμου το διήμερο 3-4 Νοεμβρίου 2016.
Όπως γράφει η έκδοση ευρωπαϊκών υποθέσεων New Europe, η συγκεκριμένη σύνοδος προγραμματίζεται να πραγματοποιείται ετησίως, εξετάζοντας στρατηγικές συνεργασίας και συμπράξεων.
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, το αντικείμενο της επικείμενης συνόδου θα είναι η ανάπτυξη οικονομικών συνεργασιών, οι οποίες θεωρούνται πως μπορούν να οικοδομήσουν περισσότερο στέρεες πολιτικές σχέσεις μεταξύ της Ε.Ε. και του αραβικού κόσμου.
Πεδία που θεωρούνται κατάλληλα για την εμβάθυνση των οικονομικών σχέσεων Ε.Ε. - Αραβικού Κόσμου είναι μεταξύ άλλων οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα έργα υποδομής και οι μεταφορές (στις αραβικές χώρες).
Η σύνοδος θα τελεί υπό την αιγίδα του Έλληνα προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.
Επισημαίνεται, ότι στην οργανωτική επιτροπή της συνόδου συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Φώλιας, ο οποίος έχει διατελέσει μεταξύ άλλων πρόεδρος του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Αναπτύξεως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης