Τελευταία Νέα
Οικονομία

Καυτή η αυριανή (14/09) ατζέντα με τους δανειστές - Αρχίζει η μάχη για εργασιακά, δημοσιονομικά

Καυτή η αυριανή (14/09) ατζέντα με τους δανειστές - Αρχίζει η μάχη για εργασιακά, δημοσιονομικά
Εντός της εβδομάδας θα επιχειρηθεί να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες και να αρθούν οι αρχικές ενστάσεις των δανειστών
(upd)«Καυτή» θα είναι η ατζέντα των θεμάτων που θα συζητηθούν αύριο, από την οποία ξεχωρίζουν τα εργασιακά και τα δημοσιονομικά θέματα.
Από τις 9:00 το πρωί έως και το απόγευμα αναμένεται να τεθούν επί τάπητος μείζονα ζητήματα της αξιολόγησης όπως η αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας, η επισκόπηση των δημοσίων δαπανών για την εξεύρεση πόρων χρηματοδότησης δράσεων κοινωνικής πρόνοιας, η σύσταση και οι αρμοδιότητες της νέας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, τα εργασιακά και η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης. 
 
Αναλυτικά, το πρόγραμμα των συναντήσεων με τους εκπροσώπους των θεσμών για αύριο Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου διαμορφώνεται ως εξής:

09:00 -10:00 Αναπτυξιακή Στρατηγική (Ε.Τσακαλώτος - Γ.Σταθάκης)
10.00-11.00 Επισκόπηση δημοσίων δαπανών-Κοινωνική πρόνοια (Γ.Χουλιαράκης-Θ. Φωτίου)
11.00- 12.30 Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και άλλα φορολογικά θέματα (Ε. Τσακαλώτος-Τρ. Αλεξιάδης-Γ. Πιτσιλής)
12.30-13.30 Εργασιακά (Γ. Κατρούγκαλος)
14.30-15.30 Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης (Χ. Βερναρδάκης- Γ. Χουλιαράκης)

Εν τω μεταξύ, η πρόοδος που έχει σημειωθεί στην υλοποίηση των 15 προαπαιτούμενων για την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ, τα δύο νομοσχέδια για το πλαστικό χρήμα και την εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων κεφαλαίων, καθώς και το πρόγραμμα των συναντήσεων των επόμενων ημερών, συζητήθηκαν στη σημερινή συνάντηση των υπουργών Τσακαλώτου- Σταθάκη-Χουλιαράκη με τους επικεφαλής των δανειστών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων, η κυβέρνηση εμμένει στο χρονοδιάγραμμα που προβλέπει ολοκλήρωση των συνομιλιών ως την Παρασκευή, σύνταξη της έκθεσης προόδου στη συνέχεια, πρώτη έγκριση στο EuroWorkingGroup στις 29 Σεπτεμβρίου και τελική πολιτική απόφαση για την εκταμίευση στο Eurogroup στις 10 Οκτωβρίου.
Για τα δύο νομοσχέδια, στόχος της κυβέρνησης είναι η άμεση κατάθεσή τους στη Βουλή.
Στην κατεύθυνση αυτή, εντός της εβδομάδας θα επιχειρηθεί να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες και να αρθούν οι αρχικές ενστάσεις των δανειστών, ειδικότερα για το θέμα του φορολογικού συντελεστή για τη φορολογική αποκάλυψη και του ακατάσχετου λογαριασμού για τις επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με πηγές που βρίσκονται κοντά στη διαπραγμάτευση, σήμερα έγινε επίσης μια προετοιμασία για τη β’ αξιολόγηση και καθορίστηκε το πρόγραμμα των συναντήσεων τις επόμενες ημέρες ως την Παρασκευή.
Στις σημερινές διαπραγματεύσεις οι Θεσμοί είναι σε πλήρη σύνθεση καθώς προστέθηκε και η Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ.

Μ. Χριστοδούλου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης