Διεθνή

Ισπανία: Ισχυρό προβάδισμα Rajoy, σε περίπτωση τρίτων εκλογών, «δείχνει» νέα δημοσκόπηση

Ισπανία: Ισχυρό προβάδισμα Rajoy, σε περίπτωση τρίτων εκλογών, «δείχνει» νέα δημοσκόπηση
Το Λαϊκό Κόμμα αποτελεί τη μόνη παράταξη που αναμένεται να ευνοηθεί σε σχέση με τα αποτελέσματα των εκλογών της 26ης Ιουνίου
Σημαντικό προβάδισμα στον ηγέτη του Λαϊκού Κόμματος, Mariano Rajoy, σε περίπτωση που διεξαχθούν τρίτες εκλογές στην Ισπανία, «δείχνει» νέα δημοσκόπηση της Metroscopia, που είδε σήμερα (13/9) το φως της δημοσιότητας, και διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας El Pais.
Συγκεκριμένα, σε περίπτωση νέου γύρου εκλογών, το Λαϊκό Κόμμα αναμένεται να συγκεντρώσει το 34,8% των ψήφων, την ίδια στιγμή που το Σοσιαλιστικό Κόμμα θα βρεθεί στο 21,3%, οι Podemos στο 21,1%, ενώ οι Ciudadanos θα συγκεντρώσουν το 12% της προτίμησης των πολιτών.
Χαρακτηριστικό γεγονός της δημοσκόπησης είναι ότι, παρά το γεγονός ότι κανέναν κόμμα δεν εξασφαλίζει την απόλυτη πλειοψηφία, το Λαϊκό Κόμμα αποτελεί τη μόνη παράταξη που αναμένεται να ευνοηθεί σε σχέση με τα αποτελέσματα των εκλογών της 26ης Ιουνίου.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν 7 στους 10 ισπανούς ψηφοφόρους δεν επιθυμούν τη διεξαγωγή νέων εκλογών, με το 37% εξ’ αυτών μάλιστα να δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να προσέλθουν στις κάλπες, καταγράφοντας μεγαλύτερη αποχή σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης