Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοκρατική Συμπαράταξη προς κυβέρνηση: Έχετε «κολλήσει» όλα τα προγράμματα απασχόλησης

Δημοκρατική Συμπαράταξη προς κυβέρνηση: Έχετε «κολλήσει» όλα τα προγράμματα απασχόλησης
«Γιατί καθυστερεί η προκήρυξη των θέσεων για τους 34 Δήμους;»
Για πλήρη αθέτηση των υποσχέσεων της σε ό,τι αφορά τα προγράμματα απασχόλησης κατηγορεί την κυβέρνηση η Δημοκρατική Συμπαράταξη, μέσω της σχετικής ερώτησης που κατέθεσαν προς τον Γιώργο Κατρούγκαλο οι βουλευτές Βασίλης Κεγκέρογλου και Εύη Χριστοφιλοπούλου.

«Με τις προγραμματικές σας δεσμεύσεις:

-Υποσχεθήκατε και δεσμευτήκατε για 300.000 νέες θέσεις εργασίας μέσα σε 2 χρόνια.

-Υποσχεθήκατε αύξηση του αριθμού των επιδοτούμενων ανέργων και αύξηση του επιδόματος, και ο αριθμός έχει μειωθεί και το επίδομα πλέον φορολογείται.

-Υποσχεθήκατε αύξηση του αριθμού των επιδοτούμενων μακροχρόνια ανέργων και αντί αυτού τον μειώσατε.

Για την κοινωφελή εργασία, μετά από επεξεργασία με το ίδρυμα Levi δεσμευτήκατε για 550.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας 12 μηνών.
Ο Πρωθυπουργός στη παρουσία του στη ΔΕΘ, δεν αναφέρθηκε στην υλοποίηση των δεσμεύσεων αυτών ούτε και στους λόγους για τους οποίους το πρόγραμμα που παρέλαβε “υλοποιείται” με ρυθμούς χελώνας και περιορίστηκε στην αναφορά για επιδότηση των νέων καναλαρχών προκειμένου να προσλάβουν αυτούς που απολύονται με τις κυβερνητικές αποφάσεις», αναφέρει η ερώτηση των βουλευτών, η οποία συνεχίζει:

«Από τις παραπάνω εξαγγελίες έχουν υλοποιηθεί:

1) Το πρώτο εξάμηνο του 2015 όσα είχε ετοιμάσει η προηγούμενη Κυβέρνηση και εν προκειμένω από την Κοινωφελή εργασία 52.000 θέσεις απασχόλησης σε Δήμους, Περιφέρειες και ΝΠΔΔ.

2) Από τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, μια προκήρυξη τον Ιούλιο του 2016 για απασχόληση σε 17 Δήμους για 6.918 θέσεις 8μηνιτών.

Απομένουν σύμφωνα με το σχεδιασμό σας, όπως έχει ανακοινωθεί προγράμματα κοινωφελούς εργασίας σε 34 Δήμους και στη συνέχεια η προκήρυξη σε 274 Δήμους για 23.000 θέσεις.
Μιλάτε για την επιδότηση απασχόλησης και έχετε κολλήσει όλα τα προγράμματα επανένταξης (επιταγή επανένταξης, επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για διατήρηση θέσεων απασχόλησης και επιδότηση επιχειρήσεων για αύξηση της απασχόλησης).
Καταλήγοντας, οι βουλευτές διερωτούνται:
«Ποια είναι τα διαθέσιμα ποσά από κάθε πηγή (ΕΣΠΑ, ΕΚΤ, Εθνικοί πόροι, κλπ) για προγράμματα απασχόλησης και απασχόλησης με κατάρτιση;
Τι ανέτρεψε τις δεσμεύσεις σας για 550.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας με 12μηνη απασχόληση;
Γιατί καθυστερεί η προκήρυξη των θέσεων για τους 34 Δήμους;
Πότε θα γίνει η προκήρυξη για τους υπολοίπους 274 Δήμους;
Γιατί η αναλογία που υπάρχει σε 34 Δήμους με 12.656 δεν τηρήθηκε και στους 274 στους οποίους προβλέπονται μόνο 23.000;».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης