Τελευταία Νέα
Διεθνή

Theresa May: Ο Cameron υπήρξε ένας καταπληκτικός υπηρέτης του δημόσιου συμφέροντος

Theresa May: Ο Cameron υπήρξε ένας καταπληκτικός υπηρέτης του δημόσιου συμφέροντος
Κανείς δεν πρέπει να διαγράψει αυτά που έχει καταφέρει ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός
Με πολύ θερμά λόγια μίλησε για τον προκάτοχο της η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, τονίζοντας πως υπήρξε ένας «καταπληκτικός υπηρέτης του δημόσιου συμφέροντος».
Ο κ.David Cameron, ο οποίος και πήρε την πολύ σημαντική απόφαση για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου, δήλωσε πριν δύο ημέρες την πρόθεση του να παραιτηθεί και από βουλευτής του Συντηρητικού κόμματος, προαναγγέλλοντας έτσι το τέλος της πολιτικής του καριέρας.
Ο 49χρονος πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος εκλέγεται βουλευτής από το 2001, ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος το 2005 και το 2010 αναδείχθηκε πρωθυπουργός, αξίωμα που διατήρησε επί σειρά έξι ετών, για να αναγκαστεί σε παραίτηση μετά την αποτυχία του να κρατήσει το Ηνωμένο Βασίλειο εντός της Ε.Ε.
Τον κ.Cameron διαδέχθηκε στις 11 Ιουλίου 2016 στην ηγεσία των Συντηρητικών, αλλά και στην πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου η κ.May.
Ωστόσο, κανείς δεν πρέπει να διαγράψει αυτά που έχει καταφέρει ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός…
Ο κ.Cameron, αν και βρήκε ένα οικονομικό χάος όταν ανέλαβε την πρωθυπουργία το 2010, κατάφερε να παραδώσει μία πολύ ισχυρότερη Μεγάλη Βρετανία.
Επίσης, αν και το βρετανικό δημοψήφισμα αποτέλεσε μία προσωπική καταστροφή, ο κ.Cameron το επιχείρησε, εξασφαλίζοντας έτσι ένα καλύτερο μέλλον στη χώρα του εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τέλος, έθεσε σε ισχύ πρακτικές την προστασία του περιβάλλοντος, υπήρξε ποινικός μεταρρυθμιστής, υποστηρικτής των δικαιωμάτων των μειονοτήτων αλλά και ένας από τους πρώτους Συντηρητικούς πολιτικούς που μίλησαν για τα οφέλη της ανάπτυξης και της κοινωνικής ευημερίας (well-being factor)…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης