Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΔΝΤ: Από τις 19/9 ο έλεγχος της ελληνικής οικονομίας - Συνεργαζόμαστε εποικοδομητικά με τις ελληνικές αρχές

ΔΝΤ: Από τις 19/9 ο έλεγχος της ελληνικής οικονομίας - Συνεργαζόμαστε εποικοδομητικά με τις ελληνικές αρχές
Ερωτηθείς από έλληνες ανταποκριτές, σχετικά με τη συνέντευξη Κατρούγκαλου, ο Rice δε σχολίασε, αλλά επέλεξε να ρίξει τους τόνους
Τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου ξεκινά ο έλεγχος της ελληνικής οικονομίας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Ταμείου, Gerry Rice.
Ο ίδιος, μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, τόνισε ότι «θα γίνει έλεγχος σε βάθος που θα εξετάσει τα μακροπρόθεσμα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας.
Ερωτηθείς από έλληνες ανταποκριτές, σχετικά με τη συνέντευξη Κατρούγκαλου, ο Rice δε σχολίασε, αλλά επέλεξε να ρίξει τους τόνους.
«Συνεργαζόμαστε εποικοδομητικά με τις ελληνικές αρχές», αρκέστηκε να υποστηρίξει.
Έπειτα από ερώτηση της Λένας Αργυρίου, ανταποκρίτριας της ΕΡΤ, αν το ΔΝΤ προτίθεται να δείξει ευελιξία στις διαπραγματεύσεις για τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, ο εκπρόσωπος του Ταμείου απάντησε πως «το ΔΝΤ είναι πάντα ευέλικτο».
Τα εργασιακά θα συζητηθούν στο πλαίσιο αξιολόγησης του προγράμματος του ESM, ενώ θα μελετηθούν ενδελεχώς και στον έλεγχο που αρχίζει το ΔΝΤ την επόμενη εβδομάδα, σημείωσε, ακόμα.
Τέλος, δήλωσε πως «προφανώς το ελληνικό ζήτημα θα συζητηθεί στην Ετήσια Σύνοδο του ΔΝΤ», ωστόσο προσέθεσε «δεν έχω κάτι συγκεκριμένα επ’ αυτού».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης