Τελευταία Νέα
Διεθνή

Margallo (ΥΠΕΞ Ισπανίας): Ιστορική ευκαιρία να ανακτήσουμε τον έλεγχο του Γιβραλτάρ

Margallo (ΥΠΕΞ Ισπανίας): Ιστορική ευκαιρία να ανακτήσουμε τον έλεγχο του Γιβραλτάρ
Ο ισπανός υπουργός Εξωτερικών εκτιμά μέσω του Brexit, θα μπορούσε να προκύψει μία από κοινού κυριαρχία στην περιοχή
Ως την καλύτερη ευκαιρία της Ισπανίας να ανακτήσει τον έλεγχο του Γιβραλτάρ «βλέπει» το Brexit ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Jose Manuel Garcia-Margallo, ο οποίος χαρακτήρισε την εν λόγω εξέλιξη ως «μία ιστορική ευκαιρία 300 ετών».
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα (16/9) στο τηλεοπτικό δίκτυο Antena 3, ο Margallo δήλωσε ότι η καλύτερη δυνατή φόρμουλα θα ήταν για τις δύο χώρες να ασκήσουν μία από κοινού κυριαρχία στην περιοχή, γεγονός που θα επέτρεπε στη Μαδρίτη να διαχειρίζεται σε μεγάλο βαθμό της υποθέσεις της που σχετίζονται με το Γιβραλτάρ.
Να σημειώσουμε ότι λόγω της αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανία από την ΕΕ, το ζήτημα του Γιβραλτάρ αναμένεται να τεθεί επί τάπητος στις διαπραγματεύσεις Βρυξελλών και Λονδίνου, προκειμένου να βρεθεί μία χρυσή τομή για το ζήτημα, και να μην αποκλειστεί η Ισπανία από την πρόσβασή της στην περιοχή.
«Πρόκειται για μία μοναδική και ιστορική ευκαιρία εδώ και πάνω από τρεις αιώνες να ανακτήσουμε τον έλεγχο του Γιβραλτάρ», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Margallo.
Ωστόσο, τα σχόλια του ισπανού υπουργού Εξωτερικών έχουν προκαλέσει την δυσαρέσκεια της πλευράς του Γιβραλτάρ, εκτιμώντας ότι τα εν λόγω σενάρια ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης