ΠΑΣΟΚ: Η υπόθεση της Attica Bank αποδεικνύει την εμμονή και τον καθεστωτισμό της κυβέρνησης

ΠΑΣΟΚ: Η υπόθεση της Attica Bank αποδεικνύει την εμμονή και τον καθεστωτισμό της κυβέρνησης
«Οι έχοντες τη θεσμική ευθύνη οφείλουν να πράξουν αυτό που πρέπει για να διασφαλίσουν την υγιή λειτουργία και την ομαλή πορεία της Τράπεζας»
Νέα «βέλη» κατά της ελληνικής κυβέρνησης εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τον έλεγχο στην οικία του Γιάννη Στουρνάρα, ενώ παράλληλα άφησε αιχμές και για τις πρόσφατες εξελίξεις μεταξύ Attica Bank και Τράπεζας της Ελλάδος (link).
«Αναμφίβολα η Δικαιοσύνη οφείλει να πράττει απερίσπαστη και ανεπηρέαστη το έργο της.
Προς κάθε κατεύθυνση.
Όμως η επαναλαμβανόμενη "σύμπτωση", με τις παρεμβάσεις της Δικαιοσύνης σε χρονικές φάσεις που εξυπηρετούν κυβερνητικές σκοπιμότητες, δημιουργεί εύλογα και σοβαρά ερωτηματικά!
Ερωτηματικά για υπόγειες διαδρομές μεταξύ κυβέρνησης και κύκλων της Δικαιοσύνης, που βλάπτουν τη Δημοκρατία και τους θεσμούς», αναφέρει χαρακτηριστικά το κόμμα της Φώφης Γεννηματά, συμπληρώνοντας:
«Όμως η υπόθεση της Τράπεζας Αττικής (Attica Bank) και η κυβερνητική εμμονή (και οι πιέσεις) για τον ασφυκτικό έλεγχό της, αποδεικνύει τον καθεστωτισμό μιας κυβέρνησης πανικόβλητης, σε ηθική και πολιτική κατολίσθηση.
Αποδεικνύεται όμως ότι δεν αποτελούν "συμπτώσεις" ή τυχαία γεγονότα:
Η "προθυμία" με την οποία Δημόσιοι οργανισμοί έσπευσαν -με ζημία τους- να συμμετάσχουν στην ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Αττικής.
Οι συνεχείς παρασκηνιακές παρεμβάσεις συγκεκριμένου -και μη αρμόδιου υπουργού- για τον έλεγχο της διοίκησής της.
Η "έντονη" παρουσία ως πελάτη της Τράπεζας του γνωστού ευνοούμενου εργολάβου και καναλάρχη του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καλογρίτσα (με τις εγγυητικές της τελευταίας στιγμής).
Για τον οποίο μάλιστα η κυβέρνηση έφερε και δια του κ. Σπίρτζη ειδική τροπολογία το κατακαλόκαιρο στη Βουλή, ώστε να μην έχει ασυμβίβαστο μεταξύ εργολάβου του δημοσίου και καναλάρχη.
Η επιχείρηση δημιουργίας καθεστώτος ως φαίνεται χρειάζεται και την Τράπεζά του, για να στηρίζει και χρηματοδοτεί τις παρεμβάσεις των "δικών του" ανθρώπων, εις βάρος της ίδιας της Τράπεζας, των μετόχων, των καταθετών της.
Οι έχοντες τη θεσμική ευθύνη οφείλουν να πράξουν αυτό που πρέπει, για να διασφαλίσουν την υγιή λειτουργία και την ομαλή πορεία της Τράπεζας Αττικής.
Χωρίς καμία κυβερνητική παρέμβαση».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS