Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης εξήγγειλε πράγματα επικίνδυνα – Σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις για το χρέος

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης εξήγγειλε πράγματα επικίνδυνα – Σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις για το χρέος
"Ο Μητσοτάκης θύμισε στους έλληνες την καταστροφική πενταετία", ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας
«Η κυβέρνηση δεν είναι παρένθεση», υπογράμμισε τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας τις εργασίες της ΚΕ του κόμματός του, υπογραμμίζοντας ότι σύντομα θα έχουμε εξελίξεις στο ζήτημα τους χρέους, αλλά και πως «τελείωσαν οι προνομιακές σχέσεις της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας».
Ο ίδιος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ και των εξαγγελιών του από το βήμα της ΔΕΘ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το τετράπτυχο του κ. Μητσοτάκη «είναι περικοπές, απολύσεις, ξεπούλημα και απορρύθμιση της αγοράς».
Μάλιστα, σχολιάζοντας τη χθεσινή ομιλία του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, τη χαρακτήρισε «όργιο συκοφαντίας», ενώ ανέφερε ότι  εξήγγειλε πράγματα επικίνδυνα.
Kατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι «έχει ένα σκοπό, να κόψει ό,τι μπορεί για να επιστρέψει τα πάντα στους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες και να συνεχίσει την ίδια πολιτική που μας έφερε εδώ", προσθέτοντας ότι "δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει για τις εργασιακές σχέσεις.
Τον ευχαριστούμε θερμά για τη χθεσινή του ομιλία, γιατί θύμισε στους έλληνες την καταστροφική πενταετία».
«Στον αρχηγό της ΝΔ δεν του αρέσουν τα καθαρά πρόσωπα, του αρέσουν τα πρόσωπα της διαπλοκής.
Ο Κ. Μητσοτάκης δεν εξήγγειλε μόνο πράγματα που δεν γίνονται, εξήγγειλε πράγματα επικίνδυνα και για την κοινωνία και για την οικονομία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.
Μάλιστα, υπενθύμισε ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι εφεύρεση του Α. Σαμαρά, ενώ χαρακτήρισε τον Κ. Μητσοτάκη ως το αγαπημένο παιδί των δανειστών.
«Ο Μητσοτάκης ψεύτες μας ανεβάζει, ψεύτες μας κατεβάζει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.
Συνέχισε λέγοντας πως είναι ωραία λύση η μείωση των φόρων, όμως γιατί δεν το έκαναν όταν ήταν στην Κυβέρνηση, συμπληρώνοντας πως τότε και το κράτος σκότωναν και τους φόρους δεν μείωναν και έρχεται τώρα ο κ. Μητσοτάκης και σας λέει, θα σας πως θα λύσω τα προβλήματα που εγώ σας δημιούργησα.
Μάλιστα, κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να εξηγήσει τι σημαίνει για τους δασκάλους, τους γιατρούς, τους αστυνομικούς και για τα ειδικά μισθολόγια, η αναφορά του στα 650 εκ. από τις αυξήσεις των δημοσίων υπαλλήλων.
«Άκουσα τους αστυνομικούς να λένε ότι θα συλλάβουν τον Χουλιαράκη, που ψάχνει να βρει λύση.
Αν θέλουν να συλλάβουν κάποιον θα τους έλεγα να πάνε στη Θεσσαλονίκη.
Η εμμονή του κ. Μητσοτάκη με το δημόσιο θα ήταν γραφική εάν δεν ήταν επικίνδυνη», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ήρθαμε για να τελειώσουμε με το παλιό

Ήρθαμε για να κάνουμε θεσμικές αλλαγές και να τελειώσουμε με το παλιό, τόνισε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας παράλληλα ότι  «θα αγωνιστούμε για τον οριστικό τερματισμό της λιτότητας».
Όπως είπε, «συγκρουόμαστε με το κατεστημένο, με αυτό που τόσα χρόνια ξεζούμιζε και στα χρόνια της κρίσης λεηλάτησε την κοινωνία.
Όλες οι πολιτικές δυνάμεις της παλιάς Ελλάδας έχουν συμμαχήσει απέναντι σε εμάς. Απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση μας.
Έχουν κάθε λόγο να το κάνουν γιατί οι ολιγάρχες καταλαβαίνουν πως η κυβέρνηση μας έχει βαθιές ρίζες μέσα στην κοινωνία.
Σήμερα η χώρα δεν είναι το μαύρο πρόβατό στην Ευρώπη αλλά αναλαμβάνει πρωτοβουλίες.
Ανακάμπτουμε χωρίς να αποδεχόμαστε τη λελασία της κοινωνίας.
Βγαίνουμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια».
Τόνισε δε, πως «δεν ήρθαμε εδώ για να καταλάβουμε κυβερνητικές θέσεις, ήρθαμε για να τελειώσουμε με το παλιό, χωρίς ψέματα, που διαρκώς επαναλαμβάνει η ΝΔ».

Ο νόμος θα εφαρμοστεί για όλους – Σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις για το χρέος

Ο κ. Τσίπρας αφού σημείωσε ότι «προφανώς ο ελληνικός λαός δεν πλέει σε πελάγη ευτυχίας, αφού δυστυχώς στο πλαίσιο αυτής της Ευρώπης, βρισκόμαστε υποχρεωμένοι σε μια περίοδο προσαρμογής», συμπλήρωσε ότι  «όταν λέγαμε πριν τις εκλογές και μετά τις εκλογές, ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί για όλους το εννοούσαμε. Τελείωσαν οι προνομιακές σχέσεις της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας.
Κάποιοι δεν μπορούν να το αποδεχτούν ότι η δικαιοσύνη κάνει τη δουλεία της, νιώθουν τόσο άβολα που τώρα τελευταία δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα.
Ψεύδη για την οικονομία, για τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, ψεύδη για τη διαπραγμάτευση για το χρέος, για τις τηλεοπτικές άδειες».
Μάλιστα, αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον διοικητή της ΤτΕ, Γ. Στουρνάρα, είπε ότι ο κ. Στουρνάρας χθες μετά τη συνάντηση μας είπε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, αυτό που δεν μπορεί να καταλάβει η ΝΔ, ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και αποσυνέδεσε την έρευνα για το ΚΕΕΛΠΝΟ με την κατάσταση της ΤτΕ και την οικονομία.
«Οι σχέσεις της Τράπεζας της Ελλάδος και της εκάστοτε κυβέρνησης πρέπει να κινούνται σε πλαίσιο που να μην θέτουν σε κίνδυνο το τραπεζικό σύστημα», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.
Επανέλαβε ότι οι δεσμεύσεις που παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη ισχύουν, ενώ για το χρέος ανέφερε ότι πολύ σύντομα θα υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις για το χρέος που θα σημάνουν το τέλος της επιτροπείας.
Οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, όπως είπε,  προχωράνε με τις συνήθεις δυσκολίες.

Για τις τηλεοπτικές άδειες

«Αν κάποιος από τους υπερθεματιστές – κανένας δεν είναι φίλος μας- δεν έχει να πληρώσει θα εκπέσει το επόμενο δευτερόλεπτο», ξεκαθάρισε ο κ. Τσίπρας μιλώντας για τις τηλεοπτικές άδειες.
Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές συχνότητες, είχε ως γνώμονα την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, τα 246 εκατ. ευρώ αποτέλεσαν την ταφόπλακα των επιχειρημάτων της διαπλοκής, ενώ μέχρι και το τελευταίο ευρώ, που θα βγει από τους συμπολίτες μας που θέλουν να κατέχουν συχνότητα, θα πάει στον ελληνικό λαό που έχει ανάγκη.
«Φωνάζουν στα πρωτοσέλιδα τους για καταστροφή οι επιχειρηματίες που οι επιχειρήσεις τους στηρίζονταν σε θαλασσοδάνεια που τώρα δεν μπορούν να πάρουν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η Αριστερά δεν μπορεί να παραιτηθεί από τον αγώνα

«Το επόμενο διάσημα ενόψει του Συνεδρίου, έχουμε να σηκώσουμε στις πλάτες μας το ιστορικό καθήκον και για το κόμμα μας αλλά κυρίως για την ανασυγκρότηση της χώρας, σε οικονομία και κοινωνία.
Χρειάζεται αλλαγή πορείας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Κατά τον ίδιο, υπάρχουν ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν στην πράξη στο σήμερα, ενώ «18 μήνες κάνουμε μια προσπάθεια, έχουμε επιλέξει να κινηθούμε με το καθήκον της πρώτης Αριστερής κυβέρνησης.
Η Αριστερά δεν μπορεί να παραιτηθεί από τον αγώνα, αλλά να κερδίζει και όχι μόνο τις μάχες αλλά να κερδίζει και τον πόλεμο».
Όπως είπε, «ο στόχος μας ήταν η Ελλάδα να αποχτήσει δυνατή φωνή στην Ευρώπη και θα συνεχίσουμε να δίνουμε μάχη για το τέλος της λιτότητας.
Κάναμε υποχωρήσεις αλλά ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει το να ζητά μια άλλη Ευρώπη».

Το τέρας της ακροδεξιάς, απειλεί σήμερα την Ευρώπη

«Πριν 2,5 χρόνια βάλαμε το ζήτημα τις κοινωνικής Ευρώπης στη μάχη των ευρωεκλογών.
Το ισχυρό μήνυμα που έστειλε ο ελληνικός λαός εγγράφεται στους ευρωπαϊκούς λαούς, ανεξάρτητα από την εξέλιξη», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.
Ενδεικτική, ο ίδιος ανέφερε την τοποθέτηση Juncker, λέγοντας μάλιστα «δεν γνωρίζω εάν θα γίνουν, όμως προτείνει μια διέξοδο σε μια προσπάθεια να διορθωθούν τα λάθη του παρελθόντος, να γίνει παράδειγμα στην οικογένεια του Λαϊκού Κόμματος αλλά και στους Σοσιαλδημοκράτες».
«Το τέρας της ακροδεξιάς, απειλεί σήμερα την Ευρώπη», τόνισε ο ίδιος αναφερόμενος στο προσφυγικό κύμα και την ανθρωπιά που έδειξε η Ελλάδα, όταν άλλα κράτη έκλειναν τα σύνορα.

Κοινωνικό κράτος με επαρκή χρηματοδότηση

Επιχειρούμε να φτιάξουμε το κράτος με το εκλογικό σύστημα, με την αξιοκρατία, την παιδεία, θέλουμε κοινωνικό κράτος με επαρκή χρηματοδότηση, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.
Κατά τον ίδιο, η οικονομία μπαίνει σε τροχιά ανάκαμψης , ενώ πρέπει να κλείσει η 2η αξιολόγηση, αν και είπε πως τα μέτρα λιτότητας δεν αποφέρουν αποτελέσματα.
Κάνοντας αναφορά στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, ανέφερε ότι παρά τα όσα λένε στα κανάλια τους, τα σχολεία άνοιξαν σε όλη την Ελλάδα με τους εκπαιδευτικούς και τα βιβλία στη θέση τους.
Έθεσε ως επόμενο στόχο τα νοσοκομεία επισημαίνοντας ότι τα ζητήματα της καθημερινότητας κάνουν τη διαφορά.

Χρειαζόμαστε την κοινωνία μαζί μας και έναν ΣΥΡΙΖΑ δυνατό

«Δεν θέλουμε απλά να επιβιώσουμε από την επιτροπεία, ο Ευκλείδης, τα καταφέρνει καλά άλλωστε σε αυτό, αλλά χρειαζόμαστε την κοινωνία μαζί μας και ένα ΣΥΡΙΖΑ δυνατό και ενωμένο, ένα ΣΥΡΙΖΑ που να μπορεί να ανταποκριθεί ως πολιτικός φορές στις νέες ανάγκες, χωρίς να διαγράψουμε κομμάτια της ιστορίας μας», υπογράμμισε.
Ο κ. Τσίπρας έκανε ανοιχτό κάλεσμα στην κοινωνία, αναλύοντας την ατζέντα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως είπε, «δεν πρέπει να αναλωθούμε μεταξύ μας και στο ποιους θα ψηφίσουμε αλλά να ακούσουμε τον κόσμο, τις εμπειρίες και τις αγωνίες τους».
Χαρακτήρισε αποτυχημένο μοντέλο εργασίας ότι συνέβη στο παρελθόν και ζήτησε να στηριχτεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο παραγωγικό μοντέλο για να μη βλέπουμε τους νέους μας με τα μεταπτυχιακά να εγκαταλείπουν τη χώρα.
Από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε «Να μιλήσουμε με τους νέους να τους δώσουμε τις λύσεις.
Να δώσουμε ώθηση σε αυτή τη μάχη μέσω του συνεδρίου.
Ανοιχτές συνελεύσεις, να συνεχίσουμε αυτή την παράδοση».
«Ο δρόμος είναι δύσβατος αλλά έχει προορισμό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας κλείνοντας την ομιλία του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης