Τελευταία Νέα
Οικονομία

Weidmann (Bundesbank): Σύγκρουση συμφερόντων εντός της ΕΚΤ προκαλεί ο διπλός της ρόλος

tags :
Weidmann (Bundesbank): Σύγκρουση συμφερόντων εντός της ΕΚΤ προκαλεί ο διπλός της ρόλος
H πάγια θέση του Weidmann είναι να εγκαταλείψει η ΕΚΤ την ευθύνη της τραπεζικής εποπτείας
Για σύγκρουση συμφερόντων και διχασμό εντός της ΕΚΤ έκανε λόγο ο Jens Weidmann, πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας.
Όπως υπογράμμισε στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung «η ΕΚΤ πάσχει από μία σύγκρουση συμφερόντων εξαιτίας της διπλής ευθύνης που έχει επωμισθεί και ως διαμορφωτής της νομισματικής πολιτικής στην Ευρωζώνη και ταυτόχρονα ως εποπτικός μηχανισμός των τραπεζών».
«Ως εποπτικός μηχανισμός των τραπεζών, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει δυσκολία για τηρήσει σκληρή στάση απέναντι σε μία τράπεζα, ή να την περιορίσει όταν γνωρίζει, πως εξαιτίας των μέτρων της νομισματικής της πολιτικής, αυτή είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής της» τόνισε ο γερμανός τραπεζίτης.
Μάλιστα η εφημερίδα σχολιάζει ότι «πάγια θέση του είναι να εγκαταλείψει η ΕΚΤ την ευθύνη της τραπεζικής εποπτείας».
Όσον αφορά την νομισματική πολιτική, ο Weidmann , που είναι και επικεφαλής της γερμανικής Bundesbank, δήλωσε πως «η ΕΚΤ δεν δύναται να επιλύσει όλα τα προβλήματα, προσθέτοντας πως τα επιτόκια δανεισμού επ’ ουδενί δεν θα πρέπει να παραμείνουν σε τόσο χαμηλά επίπεδο, καθώς δεν υφίσταται πλέον ανάγκη να εξασφαλισθεί πως οι τιμές θα παραμείνουν σταθερές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης