Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Οι αποφάσεις της Bank of Japan θα κρίνουν βραχυπρόθεσμα η πορεία των ομολόγων

JP Morgan: Οι αποφάσεις της Bank of Japan θα κρίνουν βραχυπρόθεσμα η πορεία των ομολόγων
Το αμερικανικό δολάριο θα μπορούσε να μείνει σε ένα περιορισμένο εύρος, ή ακόμα και να αποδυναμωθεί
Η επικείμενη συνεδρίαση της Bank of Japan, στις 21 Σεπτεμβρίου 2016, θα μπορούσε να είναι περισσότερο διαφωτιστική για την αγορά ομολόγων από ότι η πρόσφατη συνεδρίαση της Federal Reserve.
Αυτό αναφέρει στη σημερινή ανάλυσή της η JP Morgan, η οποία παραμένει στην άποψη ότι τα στοιχεία από την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας δεν έχουν βελτιώσει την ορατότητα στην αγορά, καθώς τα στοιχεία είναι μικτά.
Από τα πολλά πιθανά σενάρια, η όποια απόφαση της BoJ, ειδικά για την ωριμότητα των αγορών ομολόγων θα μπορούσε να καταλήξει να είναι το κλειδί για τις αγορές.
Πριν από τη συνεδρίαση της ΕΚΤ τον Σεπτέμβριο μόνο μια μειοψηφία των επενδυτών ανέμεναν με αγωνία τις αποφάσεις της BoJ.
Το ποσοστό πλέον φαίνεται πολύ υψηλότερο για BoJ, όπου οι περισσότεροι οι επενδυτές αναμένουν μια σειρά συμπληρωματικών μέτρων πολιτικής.
Ως εκ τούτου, το σενάριο για μια άλλη "απογοήτευση" είναι πιθανώς μεγαλύτερο, επηρεάζοντας την πορεία των ομολόγων.
Όπως αναφέρει η JP Morgan, δεδομένου ότι η αυξημένη αβεβαιότητα για τη μελλοντική πορεία των αποδόσεων των ομολόγων έρχεται ακριβώς την ώρα που θα ανακοινώνονται τα στοιχεία από την αμερικανική οικονομία, τα διλήμματα των επενδυτών μπορεί να αυξηθούν.
Υπό αυτά τα δεδομένα, το αμερικανικό δολάριο θα μπορούσε να μείνει σε ένα περιορισμένο εύρος, ή ακόμα και να αποδυναμωθεί.
Επίσης, η συσχέτιση μεταξύ του Topix και του γιεν εξακολουθεί να είναι πολύ ισχυρή.
Σε επίπεδο ομολόγων, η JP Morgan εκτιμά ότι μια καλή αντιστάθμιση έναντι αυξημένης μεταβλητότητας ομολόγων παραμένουν οι τράπεζες.
Εάν οι αποδόσεις δεν κινηθούν υψηλότερα, η συνολική αγορά μπορεί να υποφέρει λόγω της αυξημένης συσχέτισης ομολόγων-μετοχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης