Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ρουμελιώτης και Πανταλάκης δεσμεύθηκαν για την αποκατάσταση όλων των ανοιχτών ζητημάτων της Attica Bank

Ρουμελιώτης και Πανταλάκης δεσμεύθηκαν για την αποκατάσταση όλων των ανοιχτών ζητημάτων της Attica Bank
Έως το τέλος του 2016 η Attica Bank θα προχωρήσει σε ανακεφαλαιοποίηση
Τη δέσμευση ότι η νέα διοίκηση της Attica Bank θα ασχοληθεί για την αποκατάσταση όλων των ανοιχτών ζητημάτων της Τράπεζας εξέφρασαν τόσο ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης (πρόεδρος) όσο και ο Θεόδωρος Πανταλάκης (διευθύνων σύμβουλος) κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης.
Ειδικότερα, ο κ. Ρουμελιώτης ανακοίνωσε ότι η Τράπεζα θα προχωρήσει σε ανακεφαλαιοποίηση έως του τέλος του 2016 χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Παράλληλα, ζήτησε να αρθούν όλες οι απαγορεύσεις που έχει επιβάλλει η Τράπεζα της Ελλάδος με την οποία δηλώνει ότι θα έχει άριστη συνεργασία.
Αναφερόμενος στο πόρισμα του SSM, ο ίδιος τόνισε ότι αναφέρεται σε θέματα εταιρικής διακυβέρνησης τα οποία και θα αποκατασταθούν άμεσα.
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τον κ. Ρουμελιώτη, η Attica Bank έχει προβλέψεις επισφαλιών 5 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερες από τις άλλες τράπεζες.
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι η νέα διοίκηση θα δουλέψει για το συμφέρον των μετόχων, ενώ θα συνεργαστεί με τη Δικαιοσύνη για τις υποθέσεις που έχει.
«Δεν θα υπάρχει καμία σκιά, επιφυλάξεις» είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ότι οι προηγούμενες διοικήσεις δεν απαλλάχτηκαν από τη σημερινή (20/9/2016) γενική συνέλευση και τα όποια ανοιχτά θέματα θα συζητηθούν στην επόμενη τακτική ΓΣ στις αρχές του 2017.
Πάντως, αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία, ο κ. Ρουμελιώτης τόνισε ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2016 θα κλείσει με ανάπτυξη.

Πανταλάκης: Θα αποκατασταθούν όλα τα προβλήματα

Από την πλευρά του, πάντως, ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank, Θεόδωρος Πανταλάκης τόνισε ότι θα ασχοληθεί για να αποκατασταθούν όλα τα προβλήματα και τα ζητήματα που έχουν θέσει οι εποπτικές αρχές.
Μάλιστα, ο ίδιος ευχαρίστησε τη Γενική Συνέλευση για την εκλογή και την παρουσία του στην Τράπεζα, την οποία και χαρακτήρισε «παρουσία ευθύνης».

Χθες (19/9/2016) το bankingnews.gr μετέδιδε:

Δάνεια ύψους 127,6 εκατ. ευρώ από την Attica Bank στον Καλογρίτσα

Σκανδαλώδεις δανειοδοτήσεις των επιχειρήσεων του κ. Καλογρίτσα από την Attica Bank φέρεται να περιλαμβάνει η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας για την Attica Bank, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha.
Ειδικότερα, ο Alpha κάνει λόγο για στοιχεία φωτιά, σχετικά με τις σχέσεις των επιχειρήσεων Καλογρίτσα και της Attica Bank, καθώς η δεύτερη εμφανίζεται να έχει δανειοδοτήσει στον πρώτο συνολικά 127,6 εκατ. ευρώ.
Ο τηλεοπτικός σταθμός αποκαλύπτει, μάλιστα, ότι ο εργολάβος έχει πάρει συνολικά δάνεια 105 εκατομμυρίων ευρώ ως τέλος του 2015, με τα 50 εκατομμύρια, να του έχουν δοθεί με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από αυτά από το 2011 έως το 2014 οι επιχειρήσεις του κ. Καλογρίτσα έλαβαν δάνεια 55 εκατ. ευρώ, το 2015 50 εκατ ευρώ.
Το 2016 φαίνεται να έχει πάρει ακόμη 22,6 εκατ. ευρώ, τα τελευταία 15 μάλιστα, λίγο πριν τον διαγωνισμό για τις άδειος.
Ο Alpha στο ρεπορτάζ του σημειώνει παράλληλα πως είχαν εγκριθεί δάνεια ακόμη 19 εκατ. ευρώ τα οποία όμως "πάγωσαν" μετά από παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος.
Όπως αναφέρει το πόρισμα για την Attica Bank, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αlpha, η χρηματοδότηση του κ. Καλογρίτσα πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερα προνομιακό καθεστώς, το οποίο συνιστά τουλάχιστον σοβαρή παρατυπία αν όχι παρανομία, τόσο για την τράπεζα όσο και για τον ίδιο το δανειολήπτη.
Ο έλεγχος της Τραπέζης της Ελλάδος για τη φετινή χρονιά και ειδικά για τα δάνεια των 22,6 εκατ. ευρώ που πήρε ο κατασκευαστής, φέρεται να εντοπίζει παράνομες και παράτυπες πρακτικές από την πλευρά των υπευθύνων της τράπεζας Αττικής αλλά και κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις από την πλευρά του επιχειρηματία σχετικά με το τελευταίο δάνειο των 15 εκατ. ευρώ.
Ταυτόχρονα το πόρισμα επισημαίνει ότι οι εξασφαλίσεις των δανείων είναι ανεπαρκείς έως χαριστικές και βασίζονται κυρίως στην ανάληψη δημοσίων έργων.
Παράνομη θεωρείται από την ΤτΕ η επιστροφή κεφαλαίου από τις δυο εταιρείες που έδωσε την δυνατότητα στον κ. Καλογρίτσα να πάρει τα χρήματα και να χρησιμοποιήσει όπως όλα δείχνουν για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης