Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

ΤΣΜΕΔΕ: Μήνυμα ελπίδας η εκλογή νέου ΔΣ στην Attica Bank - Η τράπεζα οφείλει να εκσυγχρονιστεί

ΤΣΜΕΔΕ: Μήνυμα ελπίδας η εκλογή νέου ΔΣ στην Attica Bank - Η τράπεζα οφείλει να εκσυγχρονιστεί
«Δε θα επιτρέψουμε σε κανένα να υπονομεύσει τη μακροπρόθεσμη απόδοση της στρατηγική μας επένδυσης στην Attica Bank», τονίζει το ΤΣΜΕΔΕ 
«Η εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Αττικής από τη σημερινή Γενική Συνέλευση αποτελεί για όλους όσους ενδιαφέρονται πραγματικά για την αναπτυξιακή της πορεία (μετόχους, εργαζόμενους και πελάτες) ένα μήνυμα ελπίδας και προοπτικής», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το ΤΣΜΕΔΕ, βασικός μέτοχος της Attica Bank.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται: «Το Ταμείο Μηχανικών που αποτελεί βασικό μέτοχο , αλλά και διαχρονικό πυλώνα στήριξης της τράπεζας λειτούργησε για άλλη μία φορά με σοβαρότητα, συνέπεια και υπευθυνότητα προτάσσοντας το συμφέρον της Τράπεζας, την επιστροφή της στην κανονικότητα, αλλά το κυριότερο τη δυνατότητα να κάνει μία νέα αρχή».
Το ΤΣΜΕΔΕ τονίζει την ανάγκη η Τράπεζα Αττικής, που είναι μία μη συστημική Τράπεζα, να εκσυγχρονιστεί, να στηρίξει την αγορά (ειδικά τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις) και να συμβάλει στην επανεκκίνηση της οικονομίας.
Στο πλαίσιο αυτό, τονίζεται, είναι απαραίτητη η εφαρμογή ενός σχεδίου που προτάσσει τη διαχείριση των NPLs, τη σύγχρονη εταιρική διακυβέρνηση, τον εκσυγχρονισμό σε όλα τα επίπεδα, την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και τη δημιουργία και προώθηση νέων προϊόντων.
Σχετικά με τη συνεχιζόμενη αρνητική δημοσιότητα, το ΤΣΜΕΔΕ επισημαίνει ότι επιβάλλεται η πλήρης και ταχεία ολοκλήρωση των διαδικασιών ελέγχου τόσο από την Τράπεζα της Ελλάδας που έχει εποπτικό ρόλο, όσο και από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτείας.
«Η διαφάνεια, η ισονομία, και η αξιοκρατία αποτελούν βασικές και αδιαπραγμάτευτες αρχές του Ταμείου μηχανικών και θα τις προασπίσουμε, ανταποκρινόμενοι πλήρως στο θεσμικό και ελεγκτικό μας ρόλο για τη διασφάλιση των συμφερόντων της Τράπεζας, και των ασφαλισμένων μας.
Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι θα είμαστε σταθερά δίπλα σε όσους υπερασπίζονται τη νομιμότητα και προάγουν τη λειτουργία και την προοπτική ενός σύγχρονου Τραπεζικού ιδρύματος και σταθερά απέναντι σε όσους θα προσπαθήσουν να θέσουν εμπόδια να διασφαλιστεί η μετεξέλιξη και η αναδιοργάνωσή της. Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να υπονομεύσει τη μακροπρόθεσμη απόδοση της στρατηγική μας επένδυσης στην ATTICA BANΚ», καταλήγει χαρακτηριστικά το ΤΣΜΕΔΕ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης