Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παναγόπουλος (ΓΣΕΕ): Η Velculescu παραδέχθηκε ότι το ελληνικό πρόγραμμα ήταν ταξικά ετεροβαρές

tags :
Παναγόπουλος (ΓΣΕΕ): Η Velculescu παραδέχθηκε ότι το ελληνικό πρόγραμμα ήταν ταξικά ετεροβαρές
Έπληξε περισσότερο τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους υποστήριξε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ
Συνάντηση με την εκπρόσωπο του ΔΝΤ, Delia Velculescu είχε νωρίτερα σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως δεν υπήρξε κανένα σημείο σύγκλισης με το ΔΝΤ.
«Αναγκάστηκε και παραδέχθηκε η κα Velculescu ότι το πρόγραμμα ήταν ταξικά ετεροβαρές κι ότι έπληξε κυρίως τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.
Δεν είπε όμως τι θα γίνει με τις άλλες δυνάμεις της αγοράς που απολαμβάνουν στην υγεία των κορόιδων αρκετά πλούτη και ευημερία.
Παραδέχθηκε ακόμη ότι εξαιτίας των μέτρων που έχουν ληφθεί, της ύφεσης και της ανεργίας δεν είναι δυνατόν η ελληνική οικονομία να παράγει για μεγάλα χρονικά διαστήματα πρωτογενή πλεονάσματα» είπε ο κ.Παναγόπουλος.
«Περιμένουμε να δούμε εάν αυτές οι παραδοχές της εκπρόσωπου θα αποτυπωθούν στην έκθεση του Ταμείου, η οποία θα παίξει ασφαλώς πολύ μεγάλο ρόλο στη διαπραγμάτευση και τα εργασιακά ζητήματα.
Εξ αντικειμένου σύγκλιση δεν μπορεί να υπάρξει με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Αλλά και μόνο η παραδοχή ότι η πολιτική που ασκήθηκε είναι ετεροβαρής σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων δείχνει ότι το πρόγραμμα αυτό δεν έχει πετύχει έστω κι αν δεν θέλουν να το ομολογήσουν ανοικτά» τόνισε ο κ.Παναγόπουλος.
Η συνάντηση έγινε στον έκτο όροφο της Τράπεζας της Ελλάδος και πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα της εκπροσώπου του ΔΝΤ, στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης που θα συντάξει το ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία.
Η ΓΣΕΕ εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση πέραν από τον κ.Παναγόπουολο και από τον γενικό γραμματέα Νίκο Κιουτσούκη και τον επιστημονικό συνεργάτη του συνδικάτου Γιώργο Αργείδη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης