Την παραίτησή του υπέβαλε ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής – Τι αναφέρει στην επιστολή του

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής – Τι αναφέρει στην επιστολή του
Ο Αντιστράτηγος ευχαριστεί τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα
Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα 21/9 στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Θ. Καρατζιάς, ο οποίος βρισκόταν στο αξίωμα από τον Φεβρουάριο του 2016.
Στην επιστολή του ο κ.Καρατζιάς τονίζει πως παραιτείται για λόγους αρχής, με τις φήμες να λένε πως αφορμή αποτέλεσε το νομοθέτημα για τη δημιουργία νέου βαθμολογίου, σύμφωνα με το οποίο θα αξιολογούνταν η πρόοδος και ο μισθός των υπαλλήλων του σώματος.
Καταλήγοντας, ο Αντιστράτηγος ευχαριστεί τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικότερα, η επιστολή παραίτησης του κ. Καρατζιά:

«Μη δυνάμενος (εκ χαρακτήρος) να υποκύψω σε προσταγές και επιθυμίες που είναι αντίθετες με τα πιστεύω μου, τις Αξίες και Αρχές μου.
Έχοντας εξαντλήσει κάθε πρόσφορο και θεμιτό μέσο, προσπαθώντας και ενεργώντας με σκοπό τη διαφύλαξη του κύρους του θεσμού που υπηρετώ, αλλά και υπερασπιζόμενος την προσωπική μου Αξιοπρέπεια.
Υποβάλλω σήμερα την παραίτησή μου από το Αξίωμα του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, προκειμένου να επιλεγεί νέος Αρχηγός ο οποίος θα τυγχάνει της πολιτικής στήριξης και εμπιστοσύνης τόσο από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας όσο και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Εμμένω στην παρούσα και ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα, για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου και την εκφρασμένη δημόσια θέση του ότι “οι Αρχηγοί των Σωμάτων Ασφαλείας δεν επιλέχθηκαν με κομματικά κριτήρια, αλλά γιατί είναι ικανοί και έντιμοι Αξιωματικοί”».

www.bankingnews.grbankingnews.gr

BREAKING NEWS