Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Οι τράπεζες της Wall Street θέλουν το Brexit να καθυστερήσει όσο γίνεται περισσότερο

FT: Οι τράπεζες της Wall Street θέλουν το Brexit να καθυστερήσει όσο γίνεται περισσότερο
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, τραπεζικά στελέχη της Wall Street συναντήθηκαν με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Theresa May
Μήνυμα προς τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Theresa May για να καθυστερήσει το Brexit όσο γίνεται περισσότερο έστειλε η Wall Street, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος και μια μεταβατική περίοδος διάρκειας αρκετών ετών για να προετοιμαστούν.
Σύμφωνα με τους Financial Times, κατά τη διάρκεια συνάντησης -που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα- μεταξύ των τραπεζιτών της Wall Street, τεχνολογικών εταιρειών αλλά και μεγάλων προσωπικοτήτων του επιχειρηματικού κόσμου της Νέας Υόρκης, η Βρετανίδα πρωθυπουργός άκουσε τις ανησυχίες τους σχετικά με την εποχή μετά το Brexit.
Μεταξύ των ανησυχιών αυτών, ήταν το πως το Brexit θα επηρεάσει την αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων, αν το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει τους κανόνες της ΕΕ, πως θα αναπτυχθεί και θα ρυθμιστεί η αγορά φαρμάκου αλλά και πως θα επηρεαστεί η αγορά εργασίας εάν σταματήσει η ελεύθερη κυκλοφορία ανθρώπων.
Την ίδια στιγμή, στελέχη από τις τράπεζες της Wall Street επανέλαβαν τις ανησυχίες τους σχετικά με την απώλεια δικαιώματος «διαβατηρίου» προκειμένου να μπορούν εξυπηρετούν από το Λονδίνο τους πελάτες τους σε όλη την ΕΕ, χωρίς να χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση για νέες άδειες.
Από την πλευρά της, η May είπε ότι ήθελε να κατανοήσει πλήρως ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στις επιχειρήσεις τους λόγω του Brexit αλλά και ποια μέτρα πολιτικής θα είναι περισσότερο σημαντικά για τους ίδιους στις επικείμενες διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες.
Από την πλευρά του, πάντως, ο πρόεδρος της Morgan Stanley, Colm Kelleher, δήλωσε χθες (21/9/2016) ότι χωρίς συμφωνία για το «διαβατήριο», κάποιες από τις δραστηριότητες της εταιρείας θα πρέπει να μεταφερθούν από το Λονδίνο στην Ευρώπη.
Επίσης, ο Rob Kapito, συν-ιδρυτής της BlackRock, δήλωσε «δεν νομίζω ότι υπάρχει οποιαδήποτε επιχείρηση, καμία καλή επιχείρηση, που δεν άρχει αρχίσει να εξετάζει ακίνητα σε διάφορες περιοχές εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου σε περίπτωση που αναγκαστούν να… μετακομίσουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης