Τελευταία Νέα
Προϊοντικά

Το ΟΤΕ HISTORY και η εκπομπή «Ελλάδα από το Α ως το Ω» μας ταξιδεύουν στην Ρόδο

tags :
Το ΟΤΕ HISTORY και η εκπομπή «Ελλάδα από το Α ως το Ω» μας ταξιδεύουν στην Ρόδο
Την ξενάγηση στο νησί αναλαμβάνουν σπουδαίοι αφηγητές, όπως ο Γιώργος Παπαστεφάνου
Το δεύτερο επεισόδιο του Β’ κύκλου της σειράς πολιτιστικών ντοκιμαντέρ «Ελλάδα από το Α ως το Ω», παραγωγής του ΟΤΕ TV, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στις 21.00, μας ξεναγεί στο νησί των Ιπποτών.
Μέσα από ένα μοναδικό ταξίδι στο χρόνο, από την αρχαιότητα ως τον Μεσαίωνα και την Ιταλοκρατία, μαθαίνουμε την ιστορία της Ρόδου και ανακαλύπτουμε τις αμέτρητες ομορφιές του νησιού, αλλά και τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα του.
Την ξενάγηση στο νησί αναλαμβάνουν σπουδαίοι αφηγητές, όπως ο Γιώργος Παπαστεφάνου, από τις πιο αναγνωρίσιμες φωνές του ελληνικού ραδιοφώνου, η συγγραφέας Τίτσα Πιπίνου, ο σκιτσογράφος Βαγγέλης Παυλίδης και πολλοί άλλοι.
Από το πρόγραμμα της εβδομάδας ξεχωρίζει επίσης το ντοκιμαντέρ Α' Παγκόσμιος Πόλεμος - Ελλάδα, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στις 22.00, από το αρχείο του Πολεμικού Μουσείου.
Με σπάνια ντοκουμέντα από το αρχείο του μουσείου, αυτό το ντοκιμαντέρ ρίχνει φως στη συμμετοχή της Ελλάδας στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τις ευκαιρίες εδαφικής επέκτασης της χώρας και ενσωμάτωσης των αλύτρωτων ακόμη ελληνικών πληθυσμών.
Ακόμη, το αφιέρωμα στην Ακρόπολη των Αθηνών συνεχίζεται και το ντοκιμαντέρ Λίθινες Αυτοκρατορίες: Ακρόπολη μας περιηγεί -με τη βοήθεια τρισδιάστατων γραφικών- στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, πάνω στον οποίο εκφράστηκε με ιδανικό τρόπο ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός (Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, 21.00).

Προβάλλονται επίσης:

• Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στις 21.00, το ντοκιμαντέρ Οδός Ελλήνων: Ευριπίδης αφιερωμένο στον τελευταίο κατά χρονολογική σειρά από τους τρεις μεγάλους τραγικούς ποιητές της αρχαιότητας.

• Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου στις 21.00, το ντοκιμαντέρ Το στρώμα της καταστροφής από τον σκηνοθέτη Κώστα Βρεττάκο, το οποίο πραγματεύεται τη δημιουργία μιας τεχνητής λίμνης από τα νερά του ποταμού Μόρνου, για την υδροδότηση της Αθήνας, στα τέλη της δεκαετίας του '70 που οδήγησε στην ανακάλυψη της Καλλίπολης.

• Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στις 22.30 το ντοκιμαντέρ Η μέρα των Anzac & η Λήμνος, για την εκστρατεία της Καλλίπολης το 1915, όπου οι άνδρες του Αυστραλιανού και Νεοζηλανδέζικου Εκστρατευτικού Σώματος πολέμησαν με τους Συμμάχους εναντίον των Οθωμανών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης