Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αλεξιάδης: Ο ειδικός επαγγελματικός λογαριασμός θα προχωρήσει - Τέλος οι 100 δόσεις

Αλεξιάδης: Ο ειδικός επαγγελματικός λογαριασμός θα προχωρήσει - Τέλος οι 100 δόσεις
Προσπαθούμε να φέρουμε νέες ρυθμίσεις στην εφορία, όχι ξανά οι εκατό δόσεις οι οποίες δεν μπορούν να έρχονται συνέχεια
Για τον ειδικό επαγγελματικό λογαριασμό και τους στόχους της κυβέρνησης για αύξηση εσόδων μέσω του πλαστικού χρήματος αλλά και την αδυναμία της κυβέρνησης να εφαρμόζει συχνά το μέτρο των 100 δόσεων προς τη εφορία, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.
Σε συνέντευξή του στη Realnews υποστήριξε ότι  «ο ειδικός επαγγελματικός λογαριασμός δεν υπάρχει περίπτωση να μην προχωρήσει».
«Εάν δεν καταλάβουν οι πάντες ότι πρέπει να υπάρχει ειδικός επαγγελματικός λογαριασμός δεν θα πετύχει το πλαστικό χρήμα.
Και αν πετύχει το πλαστικό χρήμα, θα έχουμε και αύξηση των εσόδων του Δημοσίου και εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Αλεξιάδης γνωστοποίησε ότι η κυβέρνηση εξετάζει τη χρονική μετάθεση της αύξησης του ΦΠΑ στα μικρότερα νησιά και ότι σύντομα θα ανακοινωθεί η απόφαση για τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017, «τα οποία θα είναι πιο δίκαια και πιο αναλογικά από αυτά του 2016».
«Προσπαθούμε να φέρουμε νέες ρυθμίσεις στην εφορία, όχι ξανά εκατό δόσεις.
Εκατό δόσεις δεν μπορούν να έρχονται συνέχεια.
Νέες ρυθμίσεις που θα προστατεύσουν τους πολίτες», πρόσθεσε και προανήγγειλε λοταρία για τις αποδείξεις και του 2016 ασχέτως τού πότε θα εφαρμοστεί το πλαστικό χρήμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης