Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sky News: O Cameron κατηγορεί τη May ότι τον άφησε μόνο του στη μάχη κατά του Brexit

Sky News: O Cameron κατηγορεί τη May ότι τον άφησε μόνο του στη μάχη κατά του Brexit
Της προσάπτουν ότι κράτησε ουδέτερη στάση της και απέτυχε να εκπονήσει ένα πλάνο για τη μείωση της μετανάστευσης
O David Cameron είναι έξαλλος με τη στάση της Τheresa May κατά τη διάρκεια της καμπάνιας για το δημοψήφισμα και νιώθει ότι τον άφησε να παλέψει μόνος του, όπως αποκαλύπτει το Sky News.
Το βρετανικό δίκτυο επικαλείται τον Σερ Craig Oliver, πρώην διευθυντή επικοινωνίας του πρωθυπουργού, που ισχυρίζεται ότι ο Cameron της ζήτησε 13 φορές να βγει μπροστά μαζί του, αλλά εκείνη ήταν αμετακίνητη.
Της πήρε αρκετές εβδομάδες για να αποφασίσει αν είναι υπέρ της παραμονής ή, της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, αφού ο Cameron το άφησε την επιλογή στη διακριτική ευχέρεια των υπουργών του.
Αλλά όταν διάλεξε το στρατόπεδο της παραμονής, εμφανίστηκε ελάχιστα κατά τη διάρκεια της καμπάνιας.
Έκανε μόνο μία ομιλία τον Απρίλιο του 2016 στην οποία επέκρινε όσους έλεγαν ότι "θα πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας αν ψηφίσουμε υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ".
Στο βιβλίο του "Εξαπολύοντας δαίμονες - Η εσωτερική ιστορία του Brexit" ο σερ Craig περιγράφει τη συμπεριφορά της σαν υποβρύχιο ή, σαν σφίγγα και υποστηρίζει ότι η σιωπή της μέτρησε υπέρ της νίκης του Brexit.
Μεταξύ άλλων, ο σερ Craig γράφει τα εξής:
"Από τη δική της πλευρά ήταν μία έξυπνη στρατηγική, να προσπαθήσει να δείξει ότι είναι ένα ανεξάρτητο πρόσωπο, αλλά αυτό δεν ήταν δίκαιο για τον Cameron που της φέρθηκε πολύ καλά.
Εκείνη ξεκαθάριζε ότι είναι μαζί του, αλλά δεν έδειχνε πολύ ενθουσιασμένη.
Μετά τον φόνο και την προδοσία της εκστρατείας, μόνο ένα άτομο στέκεται ακόμα όρθιο και αυτή είναι η Theresa May".
Το βιβλίο κατηγορεί επίσης τον Boris Johnson, που η υποστήριξή του στην αποχώρηση ήταν μία από τις πιο δραματικές στιγμές αυτής της εκστρατείας.
Ο πρώην στενός φίλος του Cameron Μichael Gove που έχει σταματήσει να μιλάει μετά το δημοψήφισμα, λέγεται ότι είχε διαβεβαιώσει τον πρωθυπουργό ότι τον υποστηρίζει τα Χριστούγεννα του 2015.
Ένα άλλο βιβλίο του Tim Shipman που παρουσιάζουν οι Sunday Times αναφέρει ότι η May απέτυχε να στηρίξει ένα πλάνο για τη μείωση της μετανάστευσης από χώρες της ΕΕ, κατά τη διάρκεια της καμπάνιας.
Ο Cameron ήθελε να ανακοινώσει μέτρα για τη μετανάστευση λίγο πριν την ψηφοφορία, που πίστευε ότι θα άλλαζαν το παιχνίδι.
Αλλά πηγές αναφέρουν ότι η May και ο Philip Hammond απέτυχαν να στηρίξουν το πλάνο.
Στο τέλος παρουσίασε ένα άλλο πλάνο της τελευταίας στιγμής για να μπει επειγόντως φρένο στη μετανάστευση και να μειωθεί η πρόσβαση στους μετανάστες, αλλά επικρίθηκε ακόμα και από τους υποστηρικτές της αποχώρησης από την ΕΕ.
Αυτοί οι ισχυρισμοί προκάλεσαν την έντονη αντίδραση από τη Downing Street 10, που ανέφερε ότι δεν είναι αλήθεια ότι η Theresa δεν ήθελε έλεγχο στη μετανάστευση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης