Τελευταία Νέα
Διεθνή

Saudi Aramco: Η αγορά πετρελαίου θα παραμείνει ασταθής στο εγγύς μέλλον

Saudi Aramco: Η αγορά πετρελαίου θα παραμείνει ασταθής στο εγγύς μέλλον
Ο CEO της κρατικής πετρελαϊκής δήλωσε ότι παρά την επάνοδο των τιμών από τα 27 δολ. ανά βαρέλι, η αγορά παραμένει αδύναμη
Αρκετά απαισιόδοξος εμφανίστηκε σήμερα (26/9) ο διευθύνων σύμβουλος της κρατικής πετρελαϊκής Saudi Aramco, Amin Nasser, μέσω δηλώσεων που παραχώρησε σε διάσκεψη στο Ντουμπάι, τονίζοντας ότι η αγορά του πετρελαίου θα παραμείνει ασταθής στο εγγύς μέλλον.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της εταιρίας, παρά την ανάκαμψη των τιμών από το χαμηλό 12ετίας που σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2016, στα 27 δολ. ανά βαρέλι, η αγορά παραμένει ακόμα αδύναμη, υπογραμμίζοντας ότι «η αστάθεια της αγοράς ενδεχομένως να παραμείνει μαζί μας κατά το εγγύς μέλλον».
Ωστόσο, ο Nasser εκτιμά ότι δε θα υπάρξει νέα επιδείνωση της κατάστασης, καθώς η ενεργειακή αγορά «κατευθύνεται προς την ανάκαμψη», θεωρώντας αρκετά πιθανό «οι τιμές να ενισχυθούν με τον καιρό».
Οι δηλώσεις του CEO της Aramco έρχονται μόλις δύο μέρες πριν από την άτυπη διάσκεψη μεταξύ των χωρών του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας στο Αλγέρι, στην οποία θα συζητηθούν τρόποι αντιμετώπισης της κρίσης στις ενεργειακές τιμές.
Παρά το γεγονός ότι η Σαουδική Αραβία εμφανίζεται δεκτική στη λήψη αποφάσεων για το εν λόγω ζήτημα, στην πράξη κάτι τέτοιο φαίνεται να μη συμβαίνει, καθώς όχι απλά το Ριάντ δε δείχνει να μειώνει την παραγωγή πετρελαίου της, αλλά αντιθέτως φαίνεται ότι την αυξάνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης