Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Σε δίκη για υπεξαίρεση χρημάτων ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Rodrigo Rato

Ισπανία: Σε δίκη για υπεξαίρεση χρημάτων ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Rodrigo Rato
Ο κ. Rato κατηγορείται επίσης και για τη «δόλια» είσοδο της Caja Madrid στο χρηματιστήριο
Την πόρτα του δικαστηρίου σε προάστιο της Μαδρίτης πέρασε σήμερα 26/9 ο πρώην επικεφαλής (2003 – 2007) του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Rodrigo de Rato.
Ο ανώτατος αξιωματούχος του Ταμείου και 65 πρώην στελέχη και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Caja Madrid (στη συνέχεια έγινε η κοινοπραξία Bankia) κατηγορούνται για την υπεξαίρεση 12 εκατομμυρίων ευρώ, την περίοδο 2003 – 2012.
Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν «κρυφές» τραπεζικές κάρτες για απεριόριστες και ανεξέλεγκτες προσωπικές δαπάνες, αδήλωτες στην εφορία.
Μερικά μόνο στοιχεία από την προκλητικά πολυτελή ζωή των παραπάνω είναι οι διαμονές σε πολυτελή μέγαρα, αγορές κοσμημάτων κλπ, τη στιγμή που η Ισπανία πλήττεται ακόμα από την οικονομική κρίση, με χιλιάδες άτομα να έχουν χάσει ακόμα και τα σπίτια τους.
Μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του το 2014, ο κ.Rato απομακρύνθηκε από το Λαϊκό Κόμμα του Marriano RAjoy, του οποίου ήταν κορυφαίο στέλεχος.
Επιπλέον, ο κ. Rato κατηγορείται για τη «δόλια» είσοδο της Caja Madrid στο χρηματιστήριο, καθώς και για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μεγάλων χρηματικών ποσών σε άλλη υπόθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης