Τελευταία Νέα
Διεθνή

Από τη Ρωσία προήλθε ο πύραυλος που κατέρριψε την πτήση MH17 στην Ουκρανία

tags :
Από τη Ρωσία προήλθε ο πύραυλος που κατέρριψε την πτήση MH17 στην Ουκρανία
Η είδηση ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου των ολλανδών ερευνητών που είχαν αναλάβει την υπόθεση
Σε μία νέα αποκάλυψη προχώρησε σήμερα (28/9) ο επικεφαλής της Εθνικής Ερευνητικής Ομάδας της Ολλανδίας, Wilbert Paulissen, ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση της κατάρριψης της πτήσης MH17 στις 17 Ιουλίου του 2014, καθώς δήλωσε πως το αεροσκάφος επλήγη από πύραυλο, ο οποίος εκτοξεύτηκε από φιλορώσους αντάρτες.
Συγκεκριμένα, ο Paulissen, κατά τη διάρκεια της σχετικής συνέντευξης Τύπου στο Ρότερνταμ, δήλωσε ότι η ερευνητική ομάδα έχει συγκεντρώσει τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία τα οποία απαιτούνται για μία ενδεχόμενη διεξαγωγή ποινικής δίκης, συμπεριλαμβανομένης και υποκλαπείσας συνομιλίας μεταξύ φιλορώσων ανταρτών.
Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για πρώτα επίσημα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με το ζήτημα, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις ανεπίσημες πληροφορίες που υπήρχαν όλο αυτό το διάστημα.
Μάλιστα, εντός του 2015, μία έρευνα που διεξήχθη από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Κάτω Χωρών είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το αεροσκάφος Boeing καταρρίφθηκε από έναν πύραυλο BUK ρωσικής κατασκευής, χωρίς ωστόσο να κατέχει τότε τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία.
Υπενθυμίζουμε ότι το μοιραίο αεροσκάφος εκτελούσε πτήση από το Άμστερνταμ προς την Κουάλα Λουμπούρ, ενώ από την κατάρριψή του έχασαν τη ζωή τους και οι 298 επιβαίνοντες, η συντριπτική πλειοψηφία εκ των οποίων ήταν ολλανδικής καταγωγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης