Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Συνελήφθησαν 5 ύποπτοι για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος

Ισπανία: Συνελήφθησαν 5 ύποπτοι για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος
Από το 2015, οι ισπανικές αρχές έχουν συλλάβει συνολικά 143 άτομα
Στη σύλληψη τριών υπόπτων για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος προχώρησαν σήμερα (28/9) οι ισπανικές αρχές, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, προσθέτοντας ότι πραγματοποιήθηκαν δύο ακόμα συλλήψεις στο Βέλγιο και τη Γερμανία.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η ανακοίνωση, οι τέσσερις εκ των πέντε συλληφθέντων ήταν ισπανικής καταγωγής, ενώ ο ένας προερχόταν από το Μαρόκο, με τις αρχές να εκτιμούν ότι αποτελούν «ενεργά και επικίνδυνα» μέλη του Ισλαμικού Κράτους, τα οποία προωθούν τις ισλαμιστικές πρακτικές.
Το υπουργείο πρόσθεσε ότι το εν λόγω εγχείρημα έγινε σε συνεργασία με τις βελγικές και τις γερμανικές αρχές, ενώ καθοριστικό ρόλο στον εντοπισμό των δραστών διαδραμάτισε η ύπαρξη μίας σελίδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω της οποίας οι συλληφθέντες συζητούσαν το ενδεχόμενο πραγματοποίησης επιθέσεων σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης.
Να σημειώσουμε ότι από το 2015, όταν και η χώρα αύξησε το επίπεδο ετοιμότητας στο 4, η ισπανικής αστυνομία έχει συλλάβει περισσότερους από 143 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, με του 113 εξ’ αυτών να είναι εντός της χώρας, και τους 30 εκτός αυτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης