Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή Ρωσίας σχετικά με το πόρισμα για την συντριβή της πτήσης MH17

Οργή Ρωσίας σχετικά με το πόρισμα για την συντριβή της πτήσης MH17
«Τα ευρήματα είναι προϊόν φαντασίας και ο ένοχος σχεδιάστηκε αυθαίρετα»
Την οργή της για το πόρισμα των Ολλανδών ερευνητών σχετικά με την πτήση MH17 εξέφρασε η Ρωσία.
«Τα ευρήματα είναι προϊόν φαντασίας και ο ένοχος σχεδιάστηκε αυθαίρετα», αναφέρει το ρωσικού υπουργείο Εξωτερικών.
Από την πλευρά του, το υπουργείο Άμυνας της χώρας αρνείται πως στρατιωτικός εξοπλισμός του πέρασε τα σύνορα με την Ουκρανία, ενώ η εγχώρια εταιρεία κατασκευής πυραυλικών συστημάτων «Buk» υποστηρίζει πως το πόρισμα δεν στηρίζεται σε τεχνικά στοιχεία.
Θυμίζουμε πως νωρίτερα σήμερα, ο επικεφαλής της Εθνικής Ερευνητικής Ομάδας της Ολλανδίας, Wilbert Paulissen, ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση της κατάρριψης της πτήσης MH17 στις 17 Ιουλίου του 2014, δήλωσε πως το αεροσκάφος επλήγη από πύραυλο που εκτοξεύτηκε από φιλορώσους αντάρτες.
Ο Paulissen τόνισε ότι η ερευνητική ομάδα έχει συγκεντρώσει τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία τα οποία απαιτούνται για μία ενδεχόμενη διεξαγωγή ποινικής δίκης, συμπεριλαμβανομένης και υποκλαπείσας συνομιλίας μεταξύ φιλορώσων ανταρτών.
Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για πρώτα επίσημα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με το ζήτημα, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις ανεπίσημες πληροφορίες που υπήρχαν όλο αυτό το διάστημα.
Μάλιστα, εντός του 2015, μία έρευνα που διεξήχθη από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Κάτω Χωρών είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το αεροσκάφος Boeing καταρρίφθηκε από έναν πύραυλο Buk ρωσικής κατασκευής, χωρίς ωστόσο να κατέχει τότε τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία.
Υπενθυμίζουμε ότι το μοιραίο αεροσκάφος εκτελούσε πτήση από το Άμστερνταμ προς την Κουάλα Λουμπούρ, ενώ από την κατάρριψή του έχασαν τη ζωή τους και οι 298 επιβαίνοντες, η συντριπτική πλειοψηφία εκ των οποίων ήταν ολλανδικής καταγωγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης