Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Διευκρινιστική δήλωση σχετικά με το Ολοκαύτωμα είχε ζητήσει από τον Πελεγρίνη το Ισραήλ

Διευκρινιστική δήλωση σχετικά με το Ολοκαύτωμα είχε ζητήσει από τον Πελεγρίνη το Ισραήλ
Η ανακοίνωση της πρεσβείας φανερώνει πως οι «αντισημιτικές δηλώσεις» φαίνεται πως έχουν ενοχλήσει την ισραηλινή κυβέρνηση
Η πρεσβεία του Ισραήλ είχε ζητήσει τηλεφωνικώς από τον υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευτικών, Θεοδόση Πελεγρίνη, να δώσει διευκρινιστική δήλωση σχετικά με τις αναφορές του στο Ολοκαύτωμα, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε σημερινή (29/9) της ανακοίνωση.
Ειδικότερα, ο κ. Πελεγρίνης διαβεβαίωσε χθες πως μετά είχε επικοινωνία με την πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα από την οποία απόρρεε πως δεν υφίσταται θέμα σχετικά με τις δηλώσεις του περί Ολοκαυτώματος.
Ωστόσο, η ανακοίνωση της πρεσβείας φανερώνει πως οι «αντισημιτικές δηλώσεις» φαίνεται πως έχουν ενοχλήσει την ισραηλινή κυβέρνηση.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση της πρεσβείας του Ισραήλ:

«Απαντώντας σε δηλώσεις που έκανε χτες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ο Έλληνας Υφυπουργός Παιδείας, κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης, η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα, επιθυμεί να διευκρινίσει τα εξής:
Η Πρέσβυς του Ισραήλ στην Ελλάδα, κυρία Ιρίτ Μπέν – Άμπα, συνομίλησε τηλεφωνικώς με τον κ. Υφυπουργό την Δεύτερα 19 Σεπτεμβρίου αναφορικά με ομιλία που είχε κάνει ο κ. Πελεγρίνης στη βουλή μερικές ημέρες νωρίτερα για το θέμα της ιστορικής μνήμης.
Η Πρέσβυς ρώτησε για κάποιες δηλώσεις που είχε κάνει ο Υφυπουργός οι οποίες ήταν αντισημιτικές.
Ο κ. Πελεγρίνης δήλωσε ότι εννοούσε το αντίθετο.
Η Πρέσβυς πρότεινε να εκδώσει ο Υφυπουργός μια διευκρινιστική δήλωση η οποία αργότερα εμφανίστηκε στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣ) απέστειλε επίσης μία σκληρή επιστολή στον Υφυπουργό στην οποία απάντησε με διευκρινιστική δήλωση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης